divendres, 30 de maig del 2008

Pla Integrat de Foment de la Lectura.

A continuació us faig arribar els objectius del Pla Integrat de Foment de la Lectura de la Conselleria d’Educació i Cultura.
El Pla de Foment de la Lectura té com a objectius generals crear i potenciar l’hàbit lector de la població i millorar els índex de lectura, especialment en Català.
A més, són també objectius d’aquest programa:
- Crear consciència social sobre la importància de la lectura.
- Impulsar, en col·laboració amb les administracions competents, l’accessibilitat i la dotació adequada de biblioteques públiques i biblioteques escolars.
- Realitzar i col·laborar en la realització d’activitats de promoció de la lectura en diferents àmbits.
- Atendre els col·lectius amb dificultats per accedir al llibre i a la lectura, mitjançant el suport a iniciatives promogudes per ONG i altres institucions públiques i privades.
- Potenciar la llengua catalana i els autors de les illes.
- Donar a conèixer els escriptors de les illes i difondre la seva obra fora de les nostres fronteres.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona, per primera vegada hi ha un pla de foment de la lectura a aquesta comunitat, però no oblideu que ha d'arribar a tothom, a totes les edats, a tots els nivells de formació i en qualsevol llengua. El perill és que es promocioni la lectura amb autors i temes que només interesen als que ja són lectors. S'han d'atendre tots els gustos i interesos... i no s'ha d'oblidar que per ser efectiu i d'abast ampli s'han d'emprar recursos...

Anònim ha dit...

Les noves tecnologies i nous entreteniments estan fent molt de mal involuntariament a la màgia de la lectura.S' ha de recuperar l' aventura de llegir. Tots els esforços me pareixen necessaris, si volem un mon millor