dissabte, 31 de maig del 2008

La Fira del Llibre.

El passeig del Born ha recuperat els llibres i la ciutadania la possibilitat de viatjar pel món de la cultura a un espai ciutadà de primer ordre. La Fira del Llibre ha obert les seves portes als autors amb la voluntat ferma d’aproximar la lectura a tothom, i amb el desig especial d’arribar als més menuts, de crear l’hàbit de llegir als més joves. Els llibreters, les editorials, els autors i tot el món que envolta el llibre, una vegada més, han fet un gran esforç d’organització que cal reconèixer i agrair. En aquest cas, no hi ha millor manera de fer-ho que visitar-los i adquirir alguna de les obres que figuren als seus expositors. Res no ens pot enriquir més que la lectura d’un llibre. Onsevulla mireu, encertareu. Com diu Miquel Martí i Pol en la seva obra “Llibre de les solituds”, en el poema titulat “Els llibres”: “... Tardes enllà d’uns anys que no he viscut / ni tal volta viuré, si algú despenja / qualsevol llibre sentirà una lleu, / amable i molt subtil esgarrifança / que potser li desvetllarà el desig / mig adormit de fer-ne la lectura”. Despertar el desig mig adormit de llegir, bé val una passejada pel Born. Sobretot si, com diu Martí i Pol en un altre poema, anomenat “Sobre dir poesia”, “...Créixer en els mots és créixer en la bellesa / i eixamplar amb foc els límits i els orígens”.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No será a gust de tots, però el born era el que mes desitjaven els llibreters, i realment es un marc incomparable per moltes activitats, tot i aixó s' haurien de cercar activitats per donar més vida a la plaça d' espanya i els seus voltants.
quan no plogui serà un bon moment per anar a cercar un bon llibre i compartir bons moments.

Anònim ha dit...

Ahir horabaixa vaig anar al Born de Palma. I vaig veure molts de nins, i gent jove, guaitant les aventures d'altres. Va ser una imatge fresca, com el temps que feia, i alegre. Un llibre és tan bó quan ve l'estiu com quan plou.

Anònim ha dit...

Aniré al Born un altre moment, perquè avui he estat molt entretinguda llegint els diaris. He vist a les fotografies la cara de preocupació d'alguns dels investigats per la Justicia i per la Brigada Econòmica de la Policia. I les seves declaracions dient que "Yo no sé nada". No vull condemnar-los abans que els condemin els jutges, si ho fan. Però crec que la ciutadania es mereix una explicació. Perquè són càrrecs públics que continuen ocupant llocs de molta influència. Vicens és portavéu d'un grup parlamentari decisiu, i a més continua ocupant una plaça en la Comissió Insular d'Urbanisme. Per ventura seria saludable que dimitís, al manco fins que no s'aclarin les sospites que hi ha sobre ell. Munar ha fet feina molts d'anys al despatx de Morales, i també calla. No m'agrada que em governin amb tantes ombres. Els ciutadans tenim dret a saber, i podem exigir a tots els que fa tan poc temps que feien mitins als barris i als mitjans de comunicació, que ara també ens expliquin qué han fet, qué varen fer a l'empar de la nostra confiança. I els que ara governau amb ells, també haurieu de ser portavéus de la ciutadania en aquesta qüestió, i demanar transparència i explicacions convincents, o sino que s'en vagin del vostre costat, per higiene democràtica.
Lluís Llach té una cançó que diu: "No abarateixis el somni".

Anònim ha dit...

Eso dice hoy un periódico:
"La actual desaceleración económica, la subida de precios de los alimentos y las hipotecas han contribuido al incremento del número de divorcios contenciosos en las islas, multiplicando los pleitos por impagos de pensiones.

Así lo han explicado a Efe el decano del Colegio de Psicólogos de las islas, Javier Torres, y la responsable de la Comisión de Abogados de Familia, Regina Vallés.

"Lo de en la riqueza y la pobreza no son más que palabras", ha comentado Vallés, quien señala que este momento de crisis económica favorece "la crispación" en las parejas, aumentando la cifra de divorcios "conflictivos", ya que acordar una pensión alimenticia o un reparto de bienes "es más complicado".

El ahogo económico de las familias, sobre todo las que tienen cargas hipotecarias, ha hecho que, en los últimos meses en Baleares se estén "destapando numerosas reclamaciones" de cantidades por pagos de pensiones no realizados, ha confirmado Vallés, quien ha añadido que "algunas pasan por situaciones muy dramáticas".

La responsable de la Comisión de Abogados de Familia de las islas ha apuntado que, aunque no existen cifras concretas de estas denuncias y pleitos por impago, "en el día a día de los juzgados se constata un claro incremento. Mientras antes un abogado podía tramitar una al mes, ahora tramita unas siete".

Vallés ha comentado que este aumento de reclamación de impagos se debe a que "son muchos los que dejan de pagar antes la pensión de sus hijos que la hipoteca porque es más fácil litigar con la pareja que con el banco".


Yo conozco un caso de una mujer divorciada que los días laborables hace equilibrios extenuantes para trabajar, cuidar a sus dos hijos, llevarlos al cole, lavar, planchar. Su ex le pasa una pensión alimenticia para ellos ridícula. Pero los domingos se los lleva al cine i a Mcdonals. Él es el bueno y el simpático. Ella, la que los trata con dureza.