dijous, 15 de maig del 2008

Joves per la Llengua.

Aquets dies m’he reunit amb Joves de Mallorca per la Llengua per parlar del Acampallengua que tenen previst celebrar properament a Son Servera. Els he vist molt feiners i amb moltes ganes.
Onsevulla et giris, dins la nostra societat, trobes persones que, de forma desinteressada, dediquen una gran part del seu temps a treballar per als demés o en matèries que són d’interès general.
Joves per la Llengua mou uns cinc mil voluntaris, un vertader exèrcit de joves compromesos amb la normalització de la nostra llengua però també amb la cultura i singularitat de la nostra terra.
Durant l’entrevista que hem mantingut, a més de convidar-me a participar als actes que estan preparant, m’han contat com treballen i com s’organitzen.
Hem parlat també d’altres qüestions: de la situació del Català, i de possibles noves col·laboracions amb el Govern. De la xerradeta que hem mantingut ha sortit una idea que tal vegada li puguem donar forma i que no és altra que la possibilitat d’ampliar la cooperació amb ells, unint dos temes, als que el Govern els dóna molta rellevància: Normalització Lingüística i el Pla de Lectura.
Crear l’hàbit de llegir i a la vegada aprofitar per impulsar la nostra llengua pot esser un bon motiu per augmentar la col·laboració amb aquests joves, i a la vegada comptar amb la seva força i empenta.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El català es un element enrequidor, i per tant s'ha de potenciar com element bàsic de la nostra cultura. Tot i aixó sense caure amb els extremismes que fan que sols la paraula a vegades fagi por, normalitzem en tots els sentits....

Anònim ha dit...

El català es un element enrequidor, i per tant s'ha de potenciar com element bàsic de la nostra cultura. Tot i aixó sense caure amb els extremismes que fan que sols la paraula a vegades fagi por, normalitzem en tots els sentits....

el tigre de bengala ha dit...

No volem catalans per aqui, el catalans que s´en vagin en es seu patetic pais català, que em de fer per eliminarlos? No volem catalanistes per aqui, senor Antich, ¿ Encara no t´ha quedat clar que aqui no som catalans, i no serram català? Aqui xerram Mallorqui, i ho xerrarem fins en es finals des temps, no volem ser influits per catalanistes. ¡ Com t´atreveixes a serrar de sa nostra llengua es català! No som catalans, sino Mallorquins.

Unknown ha dit...

No m'ha quedat clar si el tigre aquest vol xerrar mallorquí o el vol serrar. Potser estava pensant en aquesta segona opció d'esquarterament lingüístic.