divendres, 9 de maig del 2008

No s'ajornarà.

Avui he parlat amb José Blanco per expressar-li la meva preocupació sobre les notícies que estan sortint en relació a l’ajornament del debat sobre la reforma del finançament autonòmic i per deixar ben clara la postura absolutament contrària de les Illes Balears a que es retardi aquesta qüestió.
Pel que se m’ha dit no hi ha cap intenció d’ajornar el debat sobre finançament i la intenció és celebrar-lo en les dates previstes.
En un moment en que tenim dificultats a certs sectors, és indispensable que, com més aviat millor, les autonomies comptin amb un finançament adequat. I en aquest sentit, és doblement important per a les Comunitats com la nostra que resulta especialment perjudicada pel sistema vigent. Els territoris que fins ara hem estat més solidaris també tenim tot el dret del món a créixer i l’actual situació ens limita aquest creixement, a més de dificultar seriosament el compliment dels nostres deures, amb els ciutadans, de prestar-los serveis bàsics com educació, salut i d’altres.
Avui també he fet gestions per tal d’accelerar les distintes inversions que resten pendents, per part de l’Estat amb les Illes Balears.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Modificar el sistema de financiación va a costar grandes esfuerzos, por lo que veo hay muchas diferentes visiones,incluso en las mismas Comunidades socialistas.Ánimo.

Anònim ha dit...

sr. Antich: Explíquele a José Blanco que los trabajadores de Baleares, además de padecer una injusticia del centralismo, hemos padecido el expolio del caciquismo interior. Y no me refiero solo a que los contratos y los salarios nos van a dejar unas pensiones muy bajas. Quiero decir que nos han robado, con la corrupción, y con los tejemanejes con los que han ganado muchas elecciones. Ahora resulta que además de las injusticias de Madrid tenemos que pagar una deuda de miles de millones de euros. Que Zapatero se apiade de nosotros, porque sino además usted lo va a tener muy difícil, y la derecha se aprovechará de ello.

Anònim ha dit...

Idò la veritat és que l'article de Felipe Gonzalez fa dos dies al Pais fa pensar que des del propi partit socialista es vol frenar aquest debat i el nou model.

Anònim ha dit...

Ara President tothom dóna lliçons amb el finançament. Certa premsa més que mai. L'Únic que preocupa és tenir el seu redol ben net...com sempre.

Anònim ha dit...

A mi el que em fa ràbia és que ara vengui en Sampol a salvar-nos, com si fós només ell el que se preocupa de les Balears. En Sampol té una memòria molt selectiva, i no s'en recorda que està al senat gràcies als vots dels socialistes, i que ell, amb una campanya de "tots són iguals però jo no" no va aconseguir ni el 5 per cent dels vots. El que necessitam és gent que faci feina cada día, sense vedetisme, i que ajudi a que les coses se solucionin. Zapatero hauria de fer cas als governants responsables, per deixar sense arguments als oportunistes.

Anònim ha dit...

Sí, ja he vist que Blanco i Solbes diuen que no ajornaran la revisió del finançament. Tant de bó. Perquè amb la crisi que patim, al manco tendrem els serveis bàsics garantits: escoles, transport públic, els hospitals que ens mereixem... Perquè la crisi ja es nota. Som perit agrònom. Tenc un petit comerç de pinsos, adobs, plantells i flors. Tot va molt magre. Alguns clients diuen que els costa pagar l'hipoteca, altres que ja no fan hores extres. Ha hagut tanta construcció els darrers anys, que ara ja no es fan cases, i els que som d'aqui, treballem a la construcció o no, ho notam. Ara més que mai necessitam uns serveis públics i una atenció a les nostres necessitats, perquè hem contribuit molt al benestar de tota Espanya.

Anònim ha dit...

El otro día le pregunté qué hará usted para evitar o impedir que durante su gobierno haya corrupción. Y aun no me ha contestado. Ya sé que está muy ocupado, pero si le escribimos es para que nos conteste.

Anònim ha dit...

Si una parte del PSOE quiere retrasar la modificación y el PP de Rajoi ya ha dicho que el actual sistema es muy bueno y que no quiere modificarlo... esperemos que Zapatero cumpla con lo prometido. Me parece muy bien President que traslades claramente la postura de Baleares.

Anònim ha dit...

Si entre tots hem pagat l'AVE, ja ens podrien ajudar a fer més línies de tren

Anònim ha dit...

Ara tothom (me referesc a tots els partits polítics) s'apunta al carro de tenir un millor finançament. I quasi tots estaven ben callats, fins ara. Que ho fan, per donar-te suport o per penjar-se ells la medalla? Si Zapatero te fa cas és perquè sap que tu representes la majoria d'aquest poble. ànim, i que no et manqui coratge!

Anònim ha dit...

Si estos del PP no hubieran derrochado tanto, no tendriamos tantos problemas. Cda vez que sale un caso de corrupción, Estarás mira al tendido, como si no fuera con ella. Ahora quiere dar lecciones, ya no se acuerda que en la legislatura pasada era nada más y nada menos que la Vice-presidenta. ¿alguna responsabilidad tendrá?

Anònim ha dit...

Sr president, recenment han aprovat una molt bona invenrsió en obra pública, ara bé, qui es beneficiarà de la mateixa? molt sembla que els grans constructors (és a dir els que tenen les espatlles ben cobertes) seràn els grans beneficiats, i jo me deman...que passarà amb nosaltres els petits constructors, les petites empreses familiars? els que des de fa moltissims d'anys feim del nostre dur treball la únique font d'ingresos.
La situació es extremadament delicada per nosaltres, molts de nosaltres estam aguantant com podem, peró aixó no te volta enrera!! es la nostra fi

Anònim ha dit...

Animo y que estas buenas noticias se continuen con buenas negociaciones. Cuando negocieis pensad en Balears y sus gentes mas que en lo que el partido ordene. Los votantes estamos aquí y queremos que defendais nuestros intereses y no los de otros. Lo hacen los presidentesv de Extremadura y Andalucia, por ejemplo y por eso ganan elecciones y llevan inversiones a sus pueblos.

Manuel García ha dit...

Una suggerència, President. No seria millor que tinguessis el blog al servidor Balearweb (http://bloc.balearweb.net/), per fer-lo més conegut?

Blogspot és un servidor d'abast mundial, però mancat de pàgina central de "refresc" de posts. En canvi, Balearweb és d'àmbit local i totes les actualitzacions dels blogs apareixen immediatament a la plana principal. Com amb molts blogaires socialistes, o d'altres formacions, que ja el tenen allà.

Balearweb té una activitat de pensament polític molt destacada, i qui té blog fora d'ella sempre queda una mica apartat. Molts dsconeixen aquest blog, precisament pel aquest "aïllament". Anima't. Sort.

Anònim ha dit...

"Diario de Mallorca" llegeix aquest blog
http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2008051000_2_356395__Mallorca-PSOE-asegura-Antich-demorara-urgente-reforma-financiacion-autonomica
Llàstima que se'ls hi oblidi citar la font. Supòs que demanar un link ja seria massa.

Anònim ha dit...

UNA IDEA ALS BLOGAIRES: si ens interessa el blog del President el millor que podem fer és difondre'l entre els nostres coneguts. Us anim a tots i totes a fer-ho. Jo crec que és bò conèixer de primera mà el que pensa i poder fer-li suggerències i comentaris a qui haurà de prendre decisions claus per al futur de les nostres illes i de les meves filles. I de les vostres, jajaja.
UNA DEMANDA A XISCO: podries dir-nos quins criteris creus que haurien de ser els qui manin a l'hora de revisar el finançament de cada autonomia? podriem tenir un resum del que proposareu com a govern? podriem saber quines postures hi ha entre els diferents presidents autonòmics?
Gracies

Anònim ha dit...

Aixó es gros, surts un poc per la premsa i tothom escriu. President hem de millorar la financiació sense cap tipus de dubte pero el que me fa por es que tota la millora es vagi en tapar els forats que ens ha deixat el PP. Li digui a la sra. Estaras que menos criticar y més dir als seus que apostin per canviar el sistema de financiació de Balears. Aixi si també ho demana en Rajoi segur que milloram la financiació. Anim la sra Estaras te un bon bullit però el vostre problema entre la financiació, les deutes i qualque chorizada tampoc vos quedau enrrera.

Anònim ha dit...

He llegit el que ens constara el metro, i m' he quedat embambolit. Que dira la sra cabrer? Ja pot conseguir doblers de Madrid que tot s' anirà a tapar la mala gestió del PP i no hiha dret. Me pareix que no sols a n' Estaras li han deixat un mort, i el vostre esta carregat de deutes. En tot i aixó...Anim.

Sebastià Nadal ha dit...

Personalment pens que en referència a tot el forat deixat pel PP amb la seva mala gestió, haurien de ser ells (Matas, Estaràs, Cabrer i Cia.) qui tornassin tots els doblers de la seva butxaca, per mals gestors, ja que no es normal que el Sr. Matas estigui per EEUU com si res i la meva filla de 2 anys se n'hagi de fer càrrec de pagar la seva deixadesa! I encara n'Estaràs i companyia tenen la barra de demanar explicacions sobre l'endeutement de la Comunitat. Quina barra!

Riera ha dit...

President: no t'acovardis, que no et facin por aquests de Madrid. Tots estem cansats de pagar més que ningú i rebre menys que ningú. Aquí molta gent no ho sap, però per exemple a Extremadura ni cristro fa la mitat de feina que noltros i tenen ses carreteres , es hospitals, ses escoles,... molt millors que noltros, però molt millors, i no només millors sinó que en tenen més. Per exemple, ses escoles no tenen aules d'informàtica, sinó que enmig de cada dos pupitres hi ha un ordinador i això evidentment es molt més profitós que no anar 1h cada 2 setmanes a una aula plena d'ordinadors. Ànim!! Tots volem més inversions!!

Anònim ha dit...

Per una banda em demanau les mesures per combatre la corrupció, i a un dels meus escrits ja vaig explicar que hem anomenat interventors delegats a cada Conselleria per dur un control minuciós de la despesa, i de la gestíó actual i anterior. Aquets interventors complementaran "in situ" la tasca de la Conselleria d'Hissenda. Per altra banda estem demanant a tots els Consellers i Conselleres la màxima atenciò en aquests temes.
En relació a les inversions la idea és que hi pugi participar tothom, els grans i els petits, en aquest sentit donam informació a l'Associació de Promotors, però també a l'Associació de constructors, que representa els més petits.
En qualsevol cas volem que les distintes iniciatives públiques surtin a licitació permetent la máxima participació d'empreses. Per tant les ordres són de no agrupar si no de diversificar al màxim, sempre que legalment es pugui. Volem donar oportunitats a tots els empresaris i, sobretot, que els treballadors i treballadores tenguin feina.