dimecres, 28 de maig del 2008

L'Atenció Primària.

L’Atenció Primària és la primera porta de la sanitat. El seu bon funcionament permet proximitat, eficàcia, i rapidesa en la prestació del servei i assegura una bona coordinació amb la resta de serveis sanitaris, facilitant la seva feina.
En aquest sentit, tenim la ferma voluntat de donar-li una bona empenta. Una empenta a nivell assistencial, incrementant els recursos humans i, també, en relació a la millora de les infraestructures.
A nivell assistencial, al llarg del 2008 es completarà la contractació de 124 nous professionals ( 69 metges o metgesses i 55 infermers o infermeres).
Quant a infraestructures, en els primers mesos s’han obert cinc centres de salut. Actualment estan en obres altres 12 centres,la majoria dels quals estaran acabats el 2008. En aquest mateix any 2008, s’adjudicaran altres set centres de salut ( cinc nous i dues ampliacions), i al 2009 les previsions són de 22 nous centres.
A part de tot això, seguim treballant per a poder ampliar els serveis que s’ofereixen des de l’atenció primària.

6 comentaris:

ha dit...

L'Atenció Primària és, de bon troç, la millor fórmula existent per a analitzar l'estat d'ànim de la ciutadania: si te'n vas a nes metge i trobes sa consulta plena de gent cansada d'esperar i malsofrida, sereu els governants el blanc de les crítiques i els mal-parats; si en canvi, l'atenció primària funciona, l'estat anímic de la societat bén segur serà molt distint. I això es nota en molts de camps, especialment en el benestar de la gent (i, de pas, en el camp electoral).

No de bades l'atenció primària és bàsica en el sistema de salut i en l'Estat del Benestar.

Dit d'una altra manera: si voleu guanyar elecciones, invertiu en sanitat i polítiques socials. És pura matemàtica.

Anònim ha dit...

En los centros de salud hay muy buenos profesionales. Si se les dá medios consolidaremos una red que es básica para la calidad de la vida de los ciudadanos. Consolidar este tipo de serfvicios es lo que se espera de un Govern que apueste por la igualdad y por el estado del bienestar.

Anònim ha dit...

Suposo que ara que ja pareix que s' ha conseguit la pau social, es podrà dedicar tot al temps al que realment la gent necessita que es un millor servei de sanitat. La tasca es dificil, pero segur que en bonavoluntat i sense caradures s' arribarà a bon port.

Anònim ha dit...

Carta oberta a Toni Cifre Seguí:
A què es deu realment la teva dimissió? A discrepàncies amb na Xesca Ramon? A discrepàncies amb la resta de regidors? Si és així, quines son les teves discrepàncies? Ideològiques? Representatives? Referents a alguna dimissió que tal volta t’agradaria?
El que és cert, és que vares punyir fins que fores elegit secretari general del PSOE de Pollença. Molt bé, ambicions en pot tenir tothom, però... què has fet durant tot aquest període que has estat secretari general? Quin és el teu balanç? Quans de nous afiliats han vingut al PSOE de Pollença? Quantes mocions per dur al Ple municipal has encapçalat? Quantes rodes de premsa has donat i per quins motius? (només record una desavinença anterior amb Xesca Ramon duita a premsa) Quins actes has encapçalat?
Quantes revistes o fulls informatius del PSOE s’han realitzat durant al teu mandat?...
En definitiva Toni, el balanç teu com a secretari general del PSOE de Pollença, és extremadament negatiu, i aquest és i ha d’ésser, el vertader motiu pel qual has presentat la teva dimissió.

Anònim ha dit...

Xisco, no es bueno hacerse trampas a sí mismo. Yo sé que el aparato propagandista de cualquier Gobierno es esencial para mejorar su imagen de cara a la opinión pública. Pero también es aconsejable que las cosas deben decirse en su justa medida. Tú sabes que no comulgo en absoluto con los principios del PP. Pero lo cierto es que tú no puedes, ni debes, obviar que los 17 centros que ya están inaugurados o a punto de inaugurarse, se encontraban en un elevadísimo nivel de ejecución cuando llegaste al Gobierno.

Apuntarse kilómetros andados por otro como propios, es simple y llanamente hacerse trampas en el solitario.

Anònim ha dit...

Sr. Antich, verborrea no le falta, se ha aprendido muy bien la leccion de "inaugurar" como propaganda política. Unas preguntas: ¿en sanidad sólo trabajan médico/as y enfermera/os?, ¿el resto de plantilla no aumenta?, ¿estos proyectos que tanto proclama como suyos, no los ha heredado de la anterior legislatura?, y esto sí que es nuevo ¿qué servicios se van a ampliar?, por favor sea más conciso, porque lo que ha pasado hasta ahora es que se han ido reduciendo, con un botón de muestra basta: las sillas de ruedas que se ofertaban a los pacientes necesitados.