dimarts, 27 de maig del 2008

Llei de Dependència.

Aquests dies, la Consellera Fina Santiago m’ha passat les dades actualitzades de la Llei d’Autonomia Personal, coneguda com a Llei de Dependència. Una normativa que garanteix vertaders drets socials per a la ciutadania. Una xarxa de serveis i ajudes dirigida a uns col·lectius que fins ara solament havien tengut polítiques disperses, i no un vertader sistema que garantís una sòlida cobertura.
Actualment ja hem rebut 11.945 sol·licituds, de les quals s’han fet 6.567 valoracions (quan arribàrem no trobàrem cap valoració feta, ni els equips conformats per fer-les).
D’aquestes 6.567, 3.700 tenen una valoració i un grau , segons la llei, que els dóna dret. La resta entraran progressivament al servei d’atenció a la dependència fins l’any 2.015, o no compleixen els requisits per a ser reconegudes com a persones amb dependència, d’acord amb la llei.
De les 3.700 persones que tenen dret segons la normativa, n’hi ha 1.915 que ja s’estan beneficiant de les prestacions. Concretament 415 persones reben una prestació econòmica i la resta estan en residències o centres de dia.
Es tracta d’una llei fonamental, que necessitarà el seu temps per posar-se en marxa, malgrat tot, estam fent tots els esforços necessaris per poder donar les millors respostes a una gent que tant ho necessita.
Ahir la Consellera, va tenir una reunió amb la Ministra d’Educació, Política Social i Esports, i pareix que va ser bastant positiva, en el sentit que hauríem aclarit les condicions dels convenis de residències i dependència. Per una banda, s’aclarí la liquidació de l’anterior conveni de residències, que suposa 10 milions d’euros per a la nostra Comunitat. I per l’altra, es posaren les bases per a la pròxima firma del conveni per a l’atenció a la Dependència, per 52 milions d’euros per aquesta legislatura, que aportarien a parts iguals el Govern de l’Estat (26 milions d’euros), i el Govern de les Illes Balears (26 milions d’euros).

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Totes les aventatges socials siguin benvingudes, i fa pena que no s' hagués fet cap valoració fins el canvi de govern. Però hara l' important es fe via i ajudar a tothom que ho necessiti i reunesqui els requisits. Crec que son uns dels doblers més ben gastats.

ha dit...

Avui fa un any del 27-M, principi del final de la Monarquia Absoluta Matista.

Des de l'autoexcil·li americà, el rei deposat, segurament celebrarà que, ara fa un any, va fer bé en fugir dels esquitxos de sang, llàgrimes i punyals que van i vénen dins el PP, tan a Balears com a Madrid. I sense oblidar-nos dels escàndols judicials.

En tot cas, molts d'anys.

Anònim ha dit...

La llei de Dependència és la passa social més gran que s'ha fet en Espanya durant molts d'anys. I ho és pequè arriba a tots aquells que no tenen veu per queixar-se ni fer manifestacions reivindicatives amb xaranga de tambors. Són gent ignorada, silenciosa, persones majors impedides, mastresses de casa que es fan càrrec dels seus parents més vells, sovint amb un esforç tan dur com anònim.
Seguiu endavant amb aquesta llei i en la seva aplicació.Per ventura els diaris no en parlen massa (estan molt ocupats amb l'agenda judicial del PP) però la gent se n'adona. Jo mateixa, que tenc una mare impedida i pocs recursos, avui està a una residència ben cuidada i jo em puc permetre "el luxe" de treballar fora de casa.
Endavant!

Anònim ha dit...

Crear todos estos servicios es, normalmente,una labor poco reconocida desde los medios, pero la calidad de vida de la gente, y sobretodo de personas que se hallan en posición de desigualdad, depende de que los gobernantes piensen más en los ciudadanos y menos en las fotos.

Anònim ha dit...

Son més de les 20 hores i no has posat el teu blog d'avui. No se si havia passat mai, ... tornare a obrir el blog d' aqui un parell d' hores i esper trobar el nou. Salut President.

Anònim ha dit...

Son més de les 20 hores i no has posat el teu blog d'avui. No se si havia passat mai, ... tornare a obrir el blog d' aqui un parell d' hores i esper trobar el nou. Salut President.