dijous, 22 de maig del 2008

Les notícies no són dolentes.

De les distintes reunions fetes aquests dies sobre finançament, atesa la fase en la qual estam, les notícies no són dolentes.
Hi ha voluntat de dur a terme la reforma del Sistema de forma ràpida, amb la intenció que sigui vigent al 2009.
La població serà el referent principal de la reforma. La solidaritat s’ha de racionalitzar, i el sistema ha de ser més transparent.
També s’aposta per l’increment de l’autonomia tributària i per més corresponsabilitat fiscal, amb la creació de mecanismes perquè tothom pugui prestar serveis públics semblants (sanitat, educació, serveis socials...).
El nou sistema ha de comptar amb mesures per poder fer ajuts dinàmics, i que no sigui rígid com l’actual model.
Una de les coses més rellevants és que hi ha consciència que les Illes Balears és la Comunitat Autònoma més perjudicada per l’actual sistema. Cosa que té clar el Govern però també les distintes Comunitats Autònomes presidides per socialistes. Tothom aposta perquè hi hagi un gran consens. Ara ens hem de posar d’acord amb l’estructura i principis del nou sistema, qüestió important, i després haurem de veure els doblers que esta dispost a posar l’Estat. Aquest darrer tema és , també,força rellevant.

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Esper que sa població pugui jugar un paper fundamental al nou sistema de financiació pel be de Balears. Així i tot cada comunitat autònoma treurà la seva, aquí a Asturies diuen que s´ha de tenir en compte s´avançada edat de sa població, s´orografia i si continuam aixi.. demanaran que incloguin els campions mundials de F1 que tengui cada comunitat.

Això es teoria de jocs, ningú sortirà gonyant al 100%, s´haura de trobar un punt òptim per totes ses comunitats.

Anònim ha dit...

I tant que ens hi jugam molt a la financiació. Molt d' anim i a venir carregat. al manco millor del que estavem.

Anònim ha dit...

La financiación es crucial para ofrecer buenos servicios.En Madrid ya es hora de que se den cuenta de que a Baleares la han tratado muy mal. No es justo que siendo la Comunidad que más aporta sea la que menos recibe. Hay que conseguir una financiación justa.

Riera ha dit...

Hem de rebre el doble del que rebem!!
No vos conformeu amb quatre miques, pensau que teniu tot el nostre suport. Endavant!

Anònim ha dit...

Ido ara sols queda convertir les noticies que no son dolentes en solucions per la nostra terra. Ah i no fegeu gens de cas d' aquests que ja començen a dir que no seran suficients i que falta pagar la deuta històrca. Mentres governaba el PP no hi va haver gens de millora de financiació i crec recordar que el sr. Rajoy va dir que no ho canviaria. Per tant ser President, anim i per envant, a dur doblers cap a aquestes terres que les necessiten i molt.

Anònim ha dit...

bon vespre Sr Antich,
no voldria tirar pedres damunt sa nostra teulada pero no tenc molt clar tot aixo des finançament.
Noltros aportam més? Be, i q rebem? q tenim? He viscut a Madrid i quan he tornat cap aqui he notat molta diferncia, no veus cap cotxo vell , tothom va ben mudat,... aixo si quan tanquen ses tendes no veus ningu per cap carrer de Palma i no hi ha cap senyal de vida cultural. Xerrant clar i malament, amb es turisme hem creat una societat de forasters, pijos i nous rics q Mallorca ja no val 1 duro. Més dotbers? jo no els vull per res. Que vols ser com el principado de Monaco i tots amb barca fent martinis? au venga Xisco

Anònim ha dit...

Crec que tens molta rao, encara que no és bo que tirem pedres damunt la taulada perque sempre podria ser pitjor. A Mallorca s´han enriquit molts de indesitjables, des de n´Hidalgo fins a l´imbecil d´en Matias "el humilde" i som noltros els que ho aguantam.