dilluns, 26 de maig del 2008

Fisioteràpia, podologia...

Igual que vaig fer amb la Conselleria d’Educació, també m’he reunit amb la de Salut. Una trobada de treball, amb el Conseller, Directors Generals, i màxims responsables del Servei. Una Conselleria que espera la reforma del Sistema de Finançament per poder millorar una situació, que salvant les distàncies, és molt semblant a la de l’Educació.
A la reunió parlàrem extensament. Analitzàrem tots i cada un dels racons i àmbits de la salut, amb la intenció de poder tenir una radiografia el més completa possible de l’estat en què es troben els distints serveis i els projectes en marxa.
Però avui m’agradaria destacar algunes qüestions més concretes. Projectes que estam estudiant, preparant, o que s’han iniciat en la modalitat de pla pilot per després ampliar-los a la resta de població implicada. Són serveis que permeten una atenció més propera, un sistema més accessible per al ciutadà. Entre ells vull destacar:
La Fisioteràpia a domicili. És un servei molt important, que evitarà desplaçaments de persones amb dificultats. En aquets moments, s’està desenvolupant un programa pilot a Palma i l’objectiu és estendre el servei a totes les Illes.
Podologia per a persones amb Diabetis. Es posarà en marxa en breu. És un recurs que precisen les persones amb aquesta malaltia i que actualment han de pagar-se ells mateixos.
Catàleg de prestacions ortoprotèsic. L’actual és de fa vint anys, i s’ha de modernitzar tant amb els instruments que contempla com en el seu preu.
Sé que aquestes no són mesures de grans titulars, però us puc assegurar que totes elles beneficiaran a uns col·lectius que les necessiten de bon de veres.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Todo lo que permita acercar los servicios a la ciudadania es muy importante. Y lo es más para ciertos colectivos que tienen dificultades para valerse por si mismos.Estos servicios van a complementar el buen trabajo que realizan los centros de salud y evitar la dificultad de ciertos desplazamientos.

Anònim ha dit...

Molt bé. Jo no necessito cap d'aquests serveis però m'agradaria dir-li, President, que els grans titulars de vegades són per als grans fantasmes i les seves dèries. Aqui n'hi havia un, que nomía Jaume, que només cercava els grans titulars i així ens va anar i ens està anant. Polítiques per a les persones, per als que necessiten que se'ls apropin els serveis són les que defineixen als polítics. Vos sou un dels bons polítics del Govern però sabeu que no sou l'unic perquè sense molts dels càrrecs que teniu a les conselleries res d'això seria possible i no penso només en els consellers.

Anònim ha dit...

Como ha dicho el comunicante anterior, todo lo que tenga que ver con la mejora directa de la calidad de vida de los ciudadanos ha de constituir la prioridad de la agenda de los gobernantes. Anthony Giddens, lo decía hace un tiempo en un artículo en El País. Señalaba que los gobernantes del siglo XXI tienen que quitarse complejos de encima a la hora de establecer prioridades porque siguen en una inercia rutinaria y les cuesta mucho introducir temas nuevos, aunque sean muy importantes para la sociedad en su conjunto. Y citaba el caso de la obesidad. El exceso de peso es ya la primera causa de mortalidad en los países desarrollados y suele consumir en torno al 30 por ciento del gaqsto sanitario. Además, es un auténtico transtorno para la calidad de vida y un riesgo de primer orden para la salud. Pero ¿quién és el político que se atreve a decir que pondrá la lucha contra la obesidad entre sus prioridades?
Yo recomendaria a los gobernantes, y sobre todo a los de centro izquierda, que hagan uso de la imaginación (ahora que cumplimos los 40 años del mayo del 68), y que transformen su oferta a los ciudadanos aportando frescura política al nivel el siglo XXI. Renueven, y en los temas sanitarios, como es el caso de la fisioterapia a domicilio o la podología (¿saben la cantidad de personas mayores solas que no pueden cortarse las uñas de los pies?) no censen de avanzar.

Anònim ha dit...

Benvingudes siguin totes les millores, però sobre tot crec que per un govern progressita les més importants han de ser les més socials, per aixó un impuls per la sanitat i l' educació conjuntament amb un bon desplegament de la llei de dependència me pareixen bàsics. Si fa aixó i millora la financiació tan desitjada no dubti que molts de ciutadans de les illes estarem molt agraits.