dissabte, 17 de maig del 2008

Escoletes.

El Govern va aprovar un Decret que suposa una fita molt rellevant pel nostre sistema educatiu, el Decret de Requisits Mínims dels Centres de Primer Cicle d’Educació Infantil.
L’entrada en vigor d’aquesta nova normativa marca un punt d’inflexió en tota una sèrie de qüestions essencials:
En primer lloc, respon al desplegament prescriptiu de la LOE i posa fi a un període de divuit anys d’immobilisme en l’aplicació d’una llei vigent. Vull subratllar, que deixa enrere una etapa que havia establert com habitual un buit en la regulació de les escoletes de la nostra Comunitat.
En segon lloc, i per primera vegada, es reconeix de manera oficial el caràcter educatiu del primer cicle d’educació infantil, que afecta als nins d’entre 0 i 3 anys.
La tercera qüestió és que aquest decret respon a la voluntat del Govern de les Illes de millorar la qualitat d’un servei fonamental, tant per avançar en la conciliació de la vida laboral i familiar com per contribuir al desenvolupament físic, intel·lectual, afectiu i social dels infants més petits.
Per últim, l’aprovació d’aquesta normativa posa de manifest la voluntat del Govern de donar continuïtat a la tasca que ve realitzant des de fa més de trenta anys un sector que, a dia d’avui, ofereix un servei indispensable a la nostra societat.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

No fa molt llegiem que hi podia haver moltes escoletes ilegals. i es bo posar una normativa que les reguli, sobre tot per la tranquilitat dels pares i saber que els nostres fills reben les atencions adequades. Tot el que sigui regular per anar millor benvingut sigui.

Anònim ha dit...

Bon dia, m'he assabentat que els impulsors d'una revista de divulgació cièntifica per a alumnes de la primera etapa de secundària, Eureka, han fet un portal sobre llibres de text digitals http://www.digital-text.com/ca/
tal vegada això, adaptats a les necessitats d'aquí pugui ajudar a abaratir preus de llibres de text... s'hauria d'estudiar, no sigui cosa que no sortís més car perquè s'hagués de comprar ordinadors a tothom...

Anònim ha dit...

Així es fa feina. M'agrada que el PSOE de ca nostra tingui el discurs social que els seus votants esperen. S'ha d'anar amb solucions contemporànies als problemes d'avui. La implantació d'escoletes 0-3 anys es un pas endavant que ja quedarà per sempre. No estalvieu recursos en aquesta vía. Tots els que tenim fills petits ho agrairem.

Anònim ha dit...

Presidente:

Lo de las guarderías es una buena iniciativa para todos los padres jóvenes. Mejor sería aún si fueran totalmente gratuitas, porque las privadas suponen un buen gasto familiar.
Habría que recordar todo el dinero que el PP repartía a espuertas entre los colegios religiosos concertados. Cientos de millones de euros. Está en los periódicos. No me estraña que ahora sean las patronales de estos colegios los que aticen los profesores a la huelga. Ya era hora que las inversiones en educación del Govern balear fueran de autèntico interés público y no privado, aunque fuera concertado, como hizo el PP.

Anònim ha dit...

Creo que todo lo que sea apostar por la educación es un acierto en cuanto a inversion de futuro. Además, los hábitos que aprenden de pequeños refuerzan un buen comportamiento de cara a las etapas posteriores, un tema nada banal dada nuestra posición en porcentaje de fracaso escolar.

Anònim ha dit...

Es una lástima que se hayan dilapidado los presupuestos anteriores con gastos que no amparaban las verdaderas necesidades del personal. Las guarderias son un buen apoyo a las parejas jovenes y a muchos trabajadores y trabajadoras.

Anònim ha dit...

Soy padre de dos chicos, de 12 y de 10 años. Cuando eran pequeños como muchos otros críos de su edad fueron a la escoleta hasta que llegó el momento de matricularlos en el colegio.

Pero tengo que reconocer que, hasta hace unos meses, ni se me pasó por la cabeza que el centro privado en el que los dejaba con poco más de año y medio no estaba autorizado. Pensé que cualquier escoleta pasaba por un control estricto tanto de instalaciones como de comida. Y daba por hecho que las personas que los atendían tenían la formación adecuada.

Cuando salió en los periódicos que el Govern quería aprobar un decreto para exigir ciertos requisitos me indigné, porque me di cuenta de que había estado llevando a mis hijos a un centro (del que no puedo contar una mala experiencia) sin control y sin garantía alguna.

Como digo, me indigné, y seguí todo lo que se escribía sobre el tema. Lo que más me molestó fue la postura contraria y desmedida de PIME (tiene más letras en las siglas, pero no me acuerdo) y del Partido Popular (del que, no lo voy a negar ahora, era simpatizante), cerrándose en banda a cualquier cambio en la ley.

Todo, supongo, por intereses muy particulares, pero mientras tanto nuestros críos están expuestos a ciertos riesgos de los que nadie, si pasa algo, se va a hacer responsable.

Pime y el PP asustan a la gente diciendo que van a tener que subir los precios, ¡como si hasta ahora nos hubiesen regalado las cuotas mensuales de la escoleta!

Hablan de que las escoletas están para guardar a los niños y que no creen que necesiten un programa educativo. ¿Por qué hay que renunciar a que puedan aprender cosas? ¿A quién le molesta?

En fin, después de muchos meses, la Conselleria de Educación ha sido capaz de aprobar esta nueva ley.

Me alegro de que alguien haya sido valiente.

Mis hijos ya son mayores pero me alegro por mis sobrinos y por los demás críos. Por lo menos, a partir de ahora los ciudadanos podrán tener más garantías.

Y eso nunca está de más.

Gracias.

Anònim ha dit...

Ja era hora que un govern s'atrevís a afrontar aquest tema.

En els temps que estam si a ningú se li ocorr que per obrir un restaurant has de passar tots els controls sanitaris i de seguretat necessaris, tampoc pot acceptar que pugui deixar un infant a una escoleta sense que hagi passat per un control.

En un principi és un tema que sembla molt complicat però si voleu entendre a què es refereixen els polítics quan parlen de tram educatiu, vos aconsell que visiteu la pàgina web www.plataforma06.org

Val la pena per saber que és un tema que està damunt la taula i del que es parla molt.

De totes maneres, vull donar l'enhorabona al Govern per haver donat aquesta passa.

Anònim ha dit...

Fa 27 anys que faig feina amb infants, abans de 0-6 anys i ara de 0-3 anys (un tema per discutir aquest d'esmitjar l'etapa en dues...), i ara, per fi, l'alegria del Decret. Són moltes les paraules que ompliria però només en diré dues a tota la gent que ho ha fet possible: moltes gràcies, en nom de tots els infants de les Illes i de totes i tots els que ens dediquem al món dels infants.
Deman a la gent que parli d'escoletes infantils i no de "guarderies". Gràcies de nou.

Anònim ha dit...

Hay que dar una mano a la educación pública.Ánimo.

Anònim ha dit...

Aquestes paraules del President són una bona notícia. M'alegra saber que el nostre Govern es preocupa per l'Educació Infantil que és la base per una bona educació.
Felicitats per la feina feta i coratge per tirar endavant!

Anònim ha dit...

Està molt bé que els infants més menuts tenguin reconeguts el seu dret a l'educació que la Constitució proclama.

Vicenç
Si no són pre-ciutadans, està bé que tampoc siguin pre-escolars

Anònim ha dit...

Estic molt contenta que, a la fi, surti un decret que reguli l'educació infantil.
ja era hora que algú s'atrevís a fer-ho. Vull donar les gràcies al govern per al seu coratge.
Els infants de la nostra comunitat tenen dret a ser educats amb totes les garanties... els nostres infants són el nostre futur... o és que això encara no s'entén?...
MOLTES GRÀCIES TAMBÉ A TOTA LA GENT QUE ESTÀ TREBALLANT PER A QUÈ ELS INFANTS PUGUIN GAUDIR DEL SERVEIS DE QUALITAT... A TU vICENÇ MOLTES GRÀCIES PER ESTAR SEMPRE DAVANT I LLUITAR PER UN MÓN MILLOR... TAMBÉ A TOTA LA GENT DE LA UIB (Marisa, Pussy) QUE SEMPRE HEU ESTAT TREBALLANT FORT PER A QUÈ EL MÓN DE LA INFÀNCIA SIGUI RECONEGUT... i A LA PLATAFORMA 0-6 GRÀCIES PEL SEU TREBALL INTENS... TAMBÉ GRÀCIES A TOTES LES MESTRES DE 0-3 QUE HAN PATIT I PATEIXEN LA MANCA DE RECONEIXEMENT DEL SEU TREBALL DIARI...
ESTÀ CLAR QUE ÉS UNA BONA NOTÍCIA TOT AIXÒ DEL DECRET...
ENDAVANT A TOTS I A TOTES