dijous, 8 de maig del 2008

Capacitat emprenedora.

Ahir vaig visitar un bon grapat de “Portals” a Sa Pobla, en plena campanya d’exportació de patata. Els costos d’insularitat, la manca d’espai per magatzems, la fiscalitat, la conveniència d'intentar introduir, amb més força, els productes d’aquí a la nostra activitat turística, són algunes de les qüestions de les que conversàrem amb els seus responsables. La veritat és que totes les entitats fan molts d’esforços per oferir la màxima qualitat, i per aquest motiu tenen èxit als mercats internacionals.
Durant la visita a Sa Pobla firmàrem amb l’Ajuntament un protocol per reconèixer i incentivar la important tasca que s’està duent a terme en el cultiu, processos de producció, i comercialització de la patata. El protocol respon a l’Any Internacional de la Patata, proclamat per l’ONU, a través de la FAO, ja que es considera com un dels elements essencials en l’alimentació de la població mundial.
Ahir, també, vaig assistir a la commemoració dels cent anys de GILET OFICINES, una empresa familiar capdavantera i competitiva. Un exemple de constància i de bona feina.
Una i altra visita mostren clarament la capacitat emprenedora de la nostra gent i la voluntat d’esser els primers en qualitat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Es muy necesario dar apoyo a nuestras empresas y a nuestros trabajadores. Una buena actividad económica es básica para el bienestar. Siempre que se atienda bien a los trabajadores.

Anònim ha dit...

Molt bé aixó de visitar Sa Pobla i veure insitu una de les nostres zones agricoles més importants, pero també haurieu de visitar altres zones agricoles i ramaderes que no oblidem que la visita del president sempre ajuda.

Anònim ha dit...

Gilet va ser una empresa emprenedora fa cent anys, però, ara, la veritat... ha venut ben pocs ordinadors, i sempre ha anat ben al darrere dels avanços tecnològics, i socials. Així ha quedat... Bé està que el Govern estigui al costat de tothom, però, per favor, que ningú no prengui aquesta empresa familiar com un model. Si jo vos contara...