dissabte, 26 d’abril del 2008

Diàleg i R+D+I.

És una satisfacció poder presentar el primer acord fruit del diàleg establert amb CAEB, UGT i CCOO en relació a les Bases per un Pacte per a la Competitivitat, que firmàrem el mes de novembre passat.
Una concertació sobre R+D+I, que ja ha fixat actuacions que impliquen tant al sector públic com al privat. No es tracta d’un acord d’intencions, sinó que inclou iniciatives concretes i un finançament per a l’any 2.009.
Aquestes accions i els imports pel seu finançament en el pressupost del 2.009, giraran en torn a 3 eixos bàsics: A) La valoració de la ciència i tecnologia com a benefici social i empresarial, amb un pressupost d’ 1.500.000 euros. B) L’increment de l’eficiència científica i tecnològica, amb un finançament de 3.700.000 euros. C) L’impuls de la recerca i el desenvolupament tecnològic a les empreses, dinamitzant la Innovació, amb una inversió de 6.300.000 euros.
En definitiva, el Govern, a través del diàleg permanent amb els interlocutors socials, està decidit a impulsar amb determinació un model econòmic més diversificat, amb una aposta clara pel capital humà, mitjançant la potenciació de totes les formes de coneixement, a través de la Recerca i la Innovació.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

t'has fixat que Rajoy s'ha posat les mateixes ulleres que tú? Així i tot no ens podrà guanyar mai!

Anònim ha dit...

Diuen que les voluntats polítiques s'expressen amb partides pressupostàries; aquest és un bon començament. Té un valor afegit: es fa amb la gent, amb els agents econòmics i socials.

És evident l'aposta del Govern de les Illes Balears per la innovació i preparar la innovació és preparar el futur.

Ara només resta que tots estiguem a l'alçada per a fer realitat aquesta voluntat política.

Anònim ha dit...

No toni, no en partides pressupuestaries no, sino el que es fa amb elles es el important. Sense dubtes la passada legislatura va ser la que més doblers hi va haver. Hara començam a veure perque s' empleaven. Més val doblers ben empleats que molts amb visas, prostitució, Niza...etc. els mals gastos que s' els pagui cadasqun.

Anònim ha dit...

Hola 'anònim'. Don per suposat que el que es fa amb les partides pressupostàries és el que ha aprovat el Parlament que es faci. En un país normal, no és massa demanar, veritat?.