diumenge, 6 d’abril del 2008

La força política més votada.

Les darreres eleccions generals marquen, clarament, una trajectòria molt positiva del PSIB, fins al punt de situar-lo com la força política més votada de les Illes. És veritat que a poca distància del PP, i que una cosa són les eleccions generals i una altra les municipals o autonòmiques. Així i tot, es tracta d’una fita històrica i els resultats de les autonòmiques i municipals, amb una pujada més lenta, també han estat francament positius; tant, que han donat lloc al fet que les presidències de les principals institucions de les Illes estiguin, quasi totes, en mans dels socialistes. Aquest panorama ens dóna molt de coratge i a la vegada ens demana molta responsabilitat.

La major força dels socialistes és la unió que hi ha dins el partit. La capacitat de mantenir una estructura forta que, des del diàleg, projecti l’organització, encara més, cap al conjunt de la societat. Una oportunitat més gran avui, atesa la situació política de les Illes Balears.

El partit al mateix temps que augmenta en electorat ha de sumar també militància i organització, ha de sumar en tots els àmbits, tenint molt en compte la societat on ha de treballar.

Som un partit amb clara vocació majoritària, per tant amb la responsabilitat de dirigir aquesta societat, tota la societat i, en conseqüència, amb l’obligació d’integrar al projecte per dalt i per baix, fent comú l’objectiu d’una classe mitjana àmplia i forta. Un projecte que ha de garantir oportunitats de millora als més dèbils i ha de permetre sumar els més forts en l’objectiu d’impulsar una societat moderna, cohesionada, i amb un creixement econòmic compartit i responsable.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquestes illes necessiten un partit socialista més fort del que es avui en dia. Hi ha d' haver una possible alternancia sense necessitat de comptar en tants de partits. No podem oblidar que els que avui pactan amb el Psoe demà ho poden fer amb el PP. Tot i aixó de moment l' unic partit capas de dialogar amb les altres forses es el psoe. I el PP necessita passar una travessia del desert per llevar-se totes aquestes persones tan tocades.

Anònim ha dit...

Benvolgut Xiscu
És cert que l’avanç obtingut aquestes eleccions generals a les Illes ha estat espectacular i no menys cert es que, encara que tímidament a les autonòmiques s’ha notat també el canvi i jo me deman, perquè si hi ha uns potencials votants socialistes no s’aconsegueix engrescar-los a les autonòmiques? Que és el que falla? Perquè les bases que hom sap que son les que fan la feina en contacte directe amb la ciutadania no son capaces de transmetre la il•lusió als possibles votants?.
Fa temps una destacada socialista a Madrid em va dir una cosa que no he oblidat mai: “las bicefalias hacen mucho daño a cualquier partido, no le permiten caminar directo a sus objetivos”.
Tu ets el secretari general dels socialistes Illencs el “líder i cap visible” i convendria que això quedés ben clar!.
Una forta abraçada i ben retornat al ciberespai, se te trobava a faltar.