divendres, 18 d’abril de 2008

Aigua.

Si l’Àrea Metropolitana de Barcelona pateix problemes seriosos de subministrament d’aigua per beure, pareix del tot lògic que des del Govern de l’Estat, amb coordinació amb la Generalitat de Catalunya, es prenguin les mesures urgents i excepcionals que garanteixin el consum humà.
Les Illes, en el passat, també vàrem patir problemes urgents i també demanàrem ajudes puntuals per poder sortir de la situació crítica.
Aquest fet no es pot mesclar amb el debat general sobre transvasaments. El debat general ha de tenir en compte creixements urbanístics més moderats, reutilització de les aigües per certs consums, el paper de les dessaladores, les implicacions medi ambientals..., en definitiva, no es pot mesclar una actuació per respondre a una dificultat sobrevinguda com la de Barcelona, amb debats sobre indrets, on no hi ha aquestes mancances urgents, i en canvi del que es discuteix és de futures planificacions i creixements. En aquest últim cas, és força rellevant impulsar un model que ha de tenir molt en compte el respecte pel medi ambient i per uns recursos naturals escassos, que no ens podem permetre el luxe de dilapidar.

5 comentaris:

Enric ha dit...

Xisco, avui surt al DM que als grans municipis no hi caben més vivendes. Puc saber si en fareu a Calvià? On me poden informar, perque al Ajuntament no sembla que estiguin massa per la feina.

S.O.S. Can Vairet ha dit...

Benvolgut president,

Demanam a les institucions que aturin l'ampliació de Port Adriano perquè està afectant greument la costa i les reserves marines de El Toro i les Malgrats. L'àrea afectada per la construcció de l'ampliació d'aquest Port és molt més gran del que es preveia en un principi per l'estudi d'impacte ambiental aprovat pel Ministeri de Medi Ambient.

El convidam a visitar la nostra pàgina web on hi ha una imatge aèrea recent que així ho demostra: www.soscanvairet.com

Fent una immersió per bucessajadors professionals a la zona podrien demostrar sense cap dubte com està afectant al fons marí la construcció fallida de dues escolleres.

Amb l'esperança posada que la lluita per un canvi de govern a les institucions més representatives de Balears hagi servit per aturar la depredació d'aquest illa, rebi una cordial salutació.

Integrants de l'Associació SOS Can Vairet
www.soscanvairet.com
soscanvairet@gmail.com

Anònim ha dit...

El que s' ha de fer es utilitzar el aigua bé, i deixarse de xorrades i de divisions inexistents entre els espanyols.

Francesc Antich. ha dit...

Farem habitatges on tinguem sòl. Ara hem d'aprovar la llei i després, molt ràpidament, hem de fer el concurs per poder obtenir solars. És podrà recollir informació a l'IBAVI. La nostre voluntat és fer-ne, també, a Calvià.
Aquesta setmana demanaré informació sobre Port Adriano.

Francesc Antich. ha dit...

Farem habitatges on tinguem sòl. Ara hem d'aprovar la llei i després, molt ràpidament, hem de fer el concurs per poder obtenir solars. És podrà recollir informació a l'IBAVI. La nostre voluntat és fer-ne, també, a Calvià.
Aquesta setmana demanaré informació sobre Port Adriano.