divendres, 11 d’abril del 2008

Cançons Republicanes.

Una vetllada emotiva i plena de records ,dedicada per l’algaidí Biel Majoral a dues persones que estim molt: a Isabel Antich, cosina del meu pare, i que és filla de’n Llorenç Antich, regidor d’Esquerra Republicana, assassinat l’any 36; i a Rafel Antich, amic, i amb el que vaig compartir (jo de número u, i ell de dos) la primera candidatura socialista que presentàrem a l’Ajuntament d’Algaida. També ell representa a una família que va patir l’assassinat per part dels feixistes.
Un acte en el que Algaida hi va ser molt present: molts algaidins sobre l’escenari, i molts algaidins recordats.
Vull donar l’enhorabona a en Biel Majoral, a n’Artigues, a en Delfí, a n’Antònia Font, a en Biel Torres, i a en Majoral jove... a tots els que, d’una manera o altra –entre ells la Universitat- han fet possible aquest bell exercici de memòria històrica.
Una vetllada impregnada del record de’n Pere Capellà, un altre algaidí molt compromès i que també va patir la persecució franquista.
Poemes i cançons de’n Biel Majoral, de Pere Capellà, del seu pare, de Guillem d’Efak, del meu conco Llorenç Antich (Mora)..., que amb cruesa, ironia i amb veritat, mostren la realitat d’uns moments molt difícils i l’estima per la identitat d’aquesta terra.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

ES VERA, JO HI ERA I ELL TAMBÉ.
BON DIA ANTICH

Anònim ha dit...

Algaidins , mallorquins , en definitiva ciutadans, per mi va ser un petit homenatge a tots aquells que ens deixaren sense voler. Hem de fer lo possible per que aquestes coses no tornin a passar i per aixó es molt important no perdre la memòria.

Manuel García Gargallo ha dit...

El record tranquil i emotiu no s'ha de perdre mai, pel 36 i molts altres 36 que es donen avui en dia pel món a tantes terres perdudes.

Per la part que et toca -més com Xisco que com President Antich, felicitats. Ben tornat a la blogosfera.

Anònim ha dit...

Quasi les 13 hores i sense escriure. Será que els dissabtes descanses? Esper que no sigui que has decidit aturar el blog...