dijous, 19 d’abril del 2007

Ferrocarril, bus i tramvia.

El transport públic ha de ser un vertader instrument per la qualitat de vida, una aposta decidida per la cohesió territorial i social. Aquesta legislatura és la de les autopistes i, els socialistes, volem que la pròxima sigui la del transport públic. Una legislatura en la que hem de engegar un ambiciós pla que ens ha de permetre posar en marxa 206 nous quilòmetres de vies: 154 km de tren ( amb línies fins Alcudia, Artà, Cala Rajada, i Santanyi ) i 52 Km de tramvia en les badies de Palma ( Llucmajor, Aeroport, Palma, Santa Ponça ), Can Picafort, Alcudia i Pollença. La inversió en tren ha de ser complementada per una bona xarxa de bus, amb estacions i serveis que facilitin el bon funcionament del conjunt i ofereixin qualitat als usuaris.
El transport públic és més net, causa menys danys al medi ambient; és el més social, tothom ho pot emprar; i és el més segur, té menys accidents.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Será segur el nou metro? Hi ha coses com es el transport que no es poden fer fent via. Hem de pensar en la seguretat de la gent, per sort a les Illes fa anys que no parlam d' accidents molt grossos com hi hagut a altres llocs. No sempre es fruit de la casualitat sino també de la planificació. Me sembla molt bé afoverir el transport públic sobre tot tenguent en compte la quantitat de noves urbanitzacions que hi ha, i que hi ha previstes, aixó no pot continuar així. Per tant no me queda més que dir molt d' anim sr. Antic i fagin voste i els seus molta feina fins el dia 27. Després esper que encara més.

Anònim ha dit...

trob que és ben necessari que es realitzi una gran inversió en transport públic, que es multipliquin les freqüències de les línies de bus de la part forana, que s'adecuin als horaris laborals de la majoria de la gent, perque amb les rutes actuals només poden usar-los una petita part dels treballadors;és ben necessari que es connectin les línies entre diferents poblacions, que hi hagui transport públic al manco fins a les 23.00h, i no com fins ara, que la darrera oportunitat d'agafar un autobus sol esser a les 19.30h.
Abonaments per a estudiants, per freqüències d'ús,... preus no abusius com els d'ara,...
Ja ho veu senyor Antich, crec que hi ha molta feina per fer per a poder tenir un transport públic com cal en aquestes illes, però també penso que si ho aconseguien, hi guanyariem tots

Anònim ha dit...

Senyor Antich, també estaria molt bé potenciar els busos llançadera que va posar els seu govern, jo com a campaneter, he tingut el dret d'emprar-los i no dependre de familiars per anar al'estació d'Inca. Comparteixo el comentari anterior, a part de més quilòmetres de via més freqüències i més assequibles, cosa que permetrà que la gent hi vagi més i no se senti estafada pels preus abusius que hi ha (Campanet-Palma-Campanet són 4,60€ més o menys). Ens veiem dissabte a Campanet a la presnetació d'en Joan Amengual i la seva candidatura.

Molta sort de cara a dia 27 de maig.

Anònim ha dit...

Sr. Antich, el PP se ha vanagloriado larga y anchamente en la realización de carreteras, todavía estan en proyecto ampliaciones de la via cintura y otras. Yo me pregunto ¿no deberiamos los socialistas haber dado mas difusión a la falta de cunplimiento de la normativa europea contra ruidos?. Mallorca y especialmente Palma, tiene unos niveles de contaminación acustica bastante por encima de lo que se considera saludable.
Muchisimas personas nos vemos afectadas día y noche por los ruidos del tráfico.
Todas las viviendad existentes y nuevas construcciones que se estan llevando acabo cerca de las carreteras y via cintura, estarian según la ley de ruido desprotejidas, puesto que, sí, se han hecho las carreteras, sí, se harán las ampliaciones pero no vemos que se construyan pantallas acusticas ni que se utilicen asfaltos especiales contra rozamiento. Espero que ganemos las elecciones,si por desgracia no fuera así, espero que desde la oposición seamos capaces de luchar para mejorar entre otras, lo expuesto, ya que permitiría que las personas que por desgracia tienen que vivir cerca de una autopista o carretera pudieran ver mejorada su calidad de vida y como consecuencia su salud. Hasta Eslovenia, por poner una comparación, pais que acaba de entrar en la UE hace poco, cuenta en sus carreteras con pantallas acusticas.
Saludos y mucha suerte para el día 27 de mayo.

Toni Sanchis ha dit...

Todo el mundo habla de nuevas obras, nuevas construcciones, más km de vía, etc. Es cierto que el ferrocarril en Mallorca debe crecer y dar un servicio público de trannsporte que ayude a la movilidad geográfica entre los diferentes puntos de la isla. ¿Pero alguien ha pensado en proteger el patrimonio? Las estaciones de tren, construcciones singulares que están desapareciendo o están siendo "modernizadas" perdiendo su carácter, ¿no sería una buena idea protegerlas, restaurarlas? Mallorca conserva aún un patrimonio ferroviario, que aunque no muy abundante, es necesario proteger.Desde los edificios hasta los antiguos coches de viajeros y máquinas de tren, son elementos singulares que pueden favorecer otro tipo de turismo cultural tan admirado en otras latitudes.
Hay gente que se está esforzando en restaurar, proteger el patrimonio ferroviario de Mallorca, con su esfuerzo personal y hasta con su propio dinero, pero necesita el apoyo de las instituciones para poder llevar a cabo los proyectos de recuperación del tren histórico de Mallorca. Los mallorquines tenemos actualemnte una pequeña "joya" que es el furgón correo más antiguo de su clase que se conserva en España y posiblemente de Europa, un vehículo que ha sido restaurado para la Comunidad Autónoma para el disfrute de todos los ciudadanos, con el esfuerzo de unos pocos.