divendres, 6 d’abril del 2007

Decència democràtica i malbaratament.

La manipulació de la informació a través de la televisió i la ràdio pública, tal com ho fa el Partit Popular amb la gent que dirigeix l’ens, és un atemptat contra els principis bàsics d’una societat que vol ser demòcrata i lliure. Els demòcrates no podem quedar aturats i deixar que els mitjans públics es converteixin en la veu del governant de torn i de determinats interessos. Per aquest motiu jo, públicament, he fet la proposta que els dirigents siguin elegits per consens al Parlament, com s’ha fet a RTVE, amb la finalitat d’aconseguir uns mitjans públics independents i plurals.
Però és que, a més, criticar el funcionament d’IB3 no és solament un assumpte de decència democràtica. És parlar també dels problemes quotidians de la majoria, és parlar d’educació i d’habitatge: l’obscena parcialitat d’IB3 ofèn els grans principis de la llibertat, però també malbarata increïblement els doblers d’una comunitat on les escoles públiques viuen amb pressuposts de subsistència i on el problema de l’habitatge s’agreuja per moments. Els doblers gastats en desinformar són doblers que es resten del benestar dels ciutadans, i aquest és un problema ben concret. La nostra Comunitat és de les més endeutades d’Espanya i no ajuda gens que la televisió pública costi ja uns noranta milions d’euros (la més cara d’Espanya, uns noranta euros per habitant) i en canvi l’aportació a la Universitat sigui només de cinquanta milions i la inversió en habitatge es mostri totalment insuficient. En aquest sentit, la meva proposta al president Matas perseguia un pressupost més mesurat, que no vol dir una televisió de menys qualitat: actualment alguns programes són de qualitat ínfima i ens costen un ull de la cara. I no són precisament els treballadors d’IB3 ni els ciutadans els grans beneficiats d’aquest pressupost; són uns altres que, per cert, sovint coincideixen amb els personatges i programes que més manipulen i menys pluralitat demostren.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Algo que no entiendo es por qué en la anterior legislatura del pacte, la oposición estuvo machacando la publicidad institucional del Govern y ahora en estos últimos meses de la legislatura, cada día nos inundadn con campañas publicitarias innecesarias que no aportan ninguna información util o educacional mas que teóricos logros ya conocidos por falsos y repetidos, que además se pagan con dinero público.

J.C.D.