dimecres, 25 d’abril del 2007

Atenció Primària.

Un sistema sanitari articulat entorn dels ciutadans i ciutadanes ha de comptar amb una atenció primària que n’ha de ser l’eix central, atesa la seva immersió en la comunitat social i la seva condició de nivell d’accés al sistema.
L’atenció primària, després dels avanços experimentats amb la reforma iniciada als anys 80, es troba en moments de crisi provocats fonamentalment per la necessitat d’una orientació global del sistema sanitari que reforci les seves funcions i per una manca de recursos.
Per això es necessari impulsar el desenvolupament de l’atenció primària reforçant els seus valors, i fent que potenciï la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia, l’atenció al ciutadà en el seu entorn i que tracti els problemes de salut des de una perspectiva comunitària, global i integrada. Amb la participació de tots els professionals implicats i amb criteris d’eficàcia i eficiència.
Un sistema que permetí l'accessibilitat total i sense demores. Aquesta és una prioritat dels socialistes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt sovint passa que quan hi ha una malaltia molt greu, els pacients son desviats cap a l' hospital de referècnia. Per aixó necesitam un hospital de referència de qualitat, i no perdre el temps com hem perdut aquests anys. Qui son Dureta tendriem avui si s' haguessin posat a fer feina desde el primer dia i no montar aquest circo que ha estat Son Espases. Avui hi he passat i no m' havia donat que devora hi ha un altre clinica privada, en fin m' agradava més son Espases amb els ametllers florits, però ara no se si tendra cura. Ho intentin... val la pena.

Toni Sanchis ha dit...

La Atención Primaria nececita reforzarse desde hace mucho tiempo, no sólamente con más personal sanitario debido al aumento de población en Baleares, sino a más medios (más centros de salud, más PAC's y mejor distribuidos).
Los PAC's deberían estar dotados todos ellos con pequeños aparatos de laboratorio que permitieran al médico poder realizar el diagnóstico sin necesidad de enviar al paciente las urgencias hospitalarias salvo que fuera preciso. Los PAC's antes estaban dotados alguno de ellos de aparatos de RX, ahora, inexplicablemente no. Si se pusieran en marcha los RX en los PAC's, los pacientes no acudirían en masa a las urgencias del Hospital colapsándolas.
Por mucho que se quiera reforzar al Hospital, si no se pone remedio a los PAC's y a los Centros de salud, los Hospitales quedarán siempre colapsados.