dissabte, 21 d’abril del 2007

Agricultura: economia, cultura i territori

L’agricultura és l’activitat que ocupa i gestiona la major part del nostre territori. Els pagesos són i han de ser els màxims protagonistes de la seva conservació. En aquest sentit hem d’impulsar totes aquelles mesures encaminades a consolidar l’activitat agrària i ramadera com a eina fonamental de la protecció del nostre territori i paisatge.
En el context actual de mercat, és necessari no sols augmentar la qualitat envers la productivitat, sinó també garantir la possibilitat del traçat de la trajectòria en tota la cadena alimentària, i això passa per millorar la transformació i la comercialització dels productes agrícoles. Per això hem de reestructurar el sector agrari; modernitzar les explotacions; millorar la cadena alimentaria; invertir en programes de I+D, en noves tecnologies i en formació; crear oportunitats d’ocupació; gestió de l’aigua; augmentar el valor afegit de les produccions, i, entre d’altres, molt important, incorporar joves.
També ha de ser prioritari: la biodiversitat i el desenvolupament dels sistemes de valor medi ambiental, aigua, i canvi climàtic, per això es fomentaran pràctiques agràries respectuoses, la millora de l’eficiència tècnica, econòmica i medi ambiental dels recursos hídrics, la protecció dels boscs i els paisatges rurals, la lluita contra el canvi climàtic, la agricultura ecològica... Necessitem un nou projecte que entengui que la resta de la societat precisa d’un món rural viu, capaç de generar riquesa individual i col·lectiva basada en la qualitat i l’excel·lència, en el equilibri territorial i en la igualtat d’oportunitats.
L’agricultura i la ramaderia són un sector estratègic, part de la nostre cultura, i un element fonamental per a la gestió del territori, la conservació del paisatge i per tant per un turisme de qualitat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ayer leiamos en los periodicos que el margen derecho de la carretera de Establiments quiere ser la continuación del parque "verde". Ahora hay almendros, igual que los que hace poco florecieron por ultima vez en Son Espases. Habrá que ver si junto al parque verde no se recalifican tambien bastantes metros y intentan unir Palma con Esporlas. No sé me da miedo. Animo sr. Antic e intente poner un poco de orden, y que los campos sigan siendo agricolas y verdes y no de cemento como nos los quiere parece poner la sra. Cirer.

Anònim ha dit...

Enhorabuena por las listas, sr. Antich, ni efecto Mapau, ni efecto Crespi, mal tiene que tener las cosas el sr. Matas para fichar a la sra. Janer. Mal tambien lo tiene que tener la sra.Munar para fichar al sr. Crespi. Si no recuerdo mal era del PSM, despues ultimamente se le ha visto apoyando a los candidatos de algunos pueblos por Entesa, y hoy es de UM, quizas pronto tambien sea del PP. En definitiva vd. presentó una lista sin tanto fichaje mediático, pero dispuestos a trabajar, y esto es lo que deben hacer, trabajen, por que esta tierra les necesita.

Anònim ha dit...

¿qué harán para que no desaparezca el paisaje rural? Los almendros, los márgenes cultivados en las montañas, los campos labrados---?