dijous, 15 de març del 2007

Rehabilitar abans de trepitjar més territori

Una Comunitat Autònoma petita, que té per principal matèria prima els seus recursos naturals i el paisatge, ha de posar en valor la rehabilitació de zones urbanes i la reconversió de zones turístiques. Posar al dia el que tenim deteriorat abans de trepitjar més espais verges. Aquesta aposta té una doble vessant social: aturar la destrucció de territori que és el principal adversari del turisme i dignificar la vida de les persones que habiten zones afectades per la manca i degradació de serveis, equipaments, habitatges, programes socials etc. És una forma, a més, de reconduir el sector de la construcció i una oportunitat per reconvertir les ciutats i pobles existents en indrets més sostenibles, feina aquesta, també, prou important per combatre el perillós canvi climàtic. En definitiva, es tracta d’apostar per la qualitat de vida de la nostra gent.

9 comentaris:

ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Molt d'acord amb l'ultim comentari!
Hem de governar per tots, i guanyarse l'empresari i hoteler és una garantia prou bona per que l'opci´d'esquerres no sigui només per uns o altres.

Anònim ha dit...

Esteim tots dacord que hem de gorverna per al poble, escoltant el que el poble vol i necessita, amb inniciatives com aquest blog. Hem de fer un govern d'esquerres, sense favoritismes ni enemigs perque noltros veim la societat en conjunt i no feim demagògia del poder ni provocam crispació amb un intent de confrontació de masses.
Per això, SALVEM MALLORCA (magnifica manifestació)
XISCO PRESIDENT per un govern d'esquerres.
força

Anònim ha dit...

Bones,

No hi vaig poder anar perquè visc a l´extranger però compartesc plenament l´esperit i lletra del manifest de la convocatòria d´ahir.Ara toca que el proper 27 de maig diguem PROU a les urnes!
Salut!

Anònim ha dit...

Bones Xisco,

M'agradaria conèixer,si és possible, sa teva opinió personal, genèrica i sincera damunt el recentment aprovat Estatut de la nostra Comunitat Autònoma. I molt particularment:

a)Creus que la creació del Consell de Formentera és una victòria política del PP?

b)Creus que la no
l'equiparació en drets i deures del català i el castellà és una oportunitat històrica perduda?

c)En quant a la reforma de finançament,creus que s´hagués pogut ser un poc més ambiciós?

d)Creus que haver aprovat
l´estatut amb el consens del dos partits majoritaris a les nostres illes i fer-ho uns poc mesos abans de les eleccions ha respost a un joc d´estratègia política del PP?

e)"And last but not least"(darrera però no última)Quan creus que els balears tendrem una nova oportunitat de reformar el nostre Estatut d´autonomia, i ,en conseqüència, mirar d´aprofondir més en l´autogovern i acostar-mos una mica al que seria un model d´Estat federal o semi-federal(ein Bundestaat)?

Moltes gràcies pel teu temps.

Gerard

Anònim ha dit...

He sentit vergonya avui quan he vist els anuncis de la FEPAE,sembla que més que dir-se federació d' entitats s' hauria de dir federació del PP, però d' on surten els doblers que val la publicitat d' avui? Molt d' anim Xisco, aixó d' avui es una prova més de que la dreta comença a estar nerviosa, la Mani d' air li posará més, molta força i treballa molt per unes illes millors.

Anònim ha dit...

He sentit vergonya avui quan he vist els anuncis de la FEPAE,sembla que més que dir-se federació d' entitats s' hauria de dir federació del PP, però d' on surten els doblers que val la publicitat d' avui? Molt d' anim Xisco, aixó d' avui es una prova més de que la dreta comença a estar nerviosa, la Mani d' air li posará més, molta força i treballa molt per unes illes millors.

Anònim ha dit...

Gerard, et responc en el mateix ordre en què m’has preguntat.
1) No. Crec que ha estat una victòria política de la gent de Fomentera, que no volia ser menys que l’illa de Hierro, que, amb menys població, té un Cabildo.
2) Quant a la llengua, la situació de les Illes no és com la de Catalunya. A Catalunya el PP és testimonial i a les Balears té majoria absoluta. Amb la situació política que tenim crec que hem aconseguit una reforma sense fer ni una passa enrere i sense anar cap a la via valenciana, cosa que, si depengués només del PP, no seria gens estrany. Crec també que les reformes no es poden fer sense comptar amb el partit majoritari de les Balears o en contra de la majoria del Parlament, perquè l’Estatut és la nostra Constitució i no una norma més, i per aquest motiu necessita majories àmplies i consensos importants. Aquest ha estat sempre el nostre objectiu. L’aprovació a Madrid va ser absolutament majoritària, al final només amb sis abstencións: per tant podem parlar d’un consens sòlid.
3) Pel que fa al finançament, vull dir que només per això valia la pena la reforma. Les Balears hi han sortit guanyant molt, fins i tot més que altres comunitats, ja que el finançament obtingut és permanent per compensar la insularitat i no temporal com passa en altres casos, per exemple Catalunya. Però, a part del finançament, hem aconseguit més competències, unes institucións internes més pròximes i més fortes, una agència tributària pròpia, un capítol de drets i deures que no hi era, etc. Si s’analitzen bé països federals com Alemanya, es pot veure que l’Estat de les Autonomies és un dels més descentralitzats. Jo crec que no hem perdut ni molt manco cap avantatge, crec que hagués estat un error molt greu no aprofitar aquesta oportunitat.
4) Per desgràcia, el desenvolupament autonòmic té molt poc seguiment per la població i per tant poc pes electoral. En qualsevol cas, és una victòria de les Illes Balears i no d’un partit concret.
5) Finalment, i hem de ser clars, ningú amb aquesta reforma ha tancat les portes a altres en el futur.
Gràcies per la teva participació i interès.

Anònim ha dit...

Desde Formentera, enhorabuena por acercarte a las nuevas tecnologias y por permitirnos estar cada vez más cerca.
4 Illes, Cap Frontera.
Gracies Xisco.
Queremos un Gobierno Socialista en Baleares y tu eres nuestra esperanza, no más PP.

Y estoy de acuerdo contigo, el Consell de Formentera es una reivindicación del Pueblo de Formentera no es una victoria de ningún partido, sino de los ciudadanos de Formentera. Visca Antich!!!