dissabte, 10 de març del 2007

Cara a cara: Naturalment que sí

Diuen els mitjans de comunicació que el candidat del PP a la presidència del Govern, el sr. Matas m’ha convidat a un debat electoral, cosa que, si és vera, m’alegra molt. Els debats són una eina molt important dins una democràcia per que permeten mostrar a la ciutadania els diferents punts de vista i propostes dels partits polítics. Fer debats ha d’ésser una cosa ben natural.
Estic convençut que entre tots sabrem cercar un lloc neutral que possibiliti un desenvolupament seriós del debat. La neutralitat és bàsica a un moment en que, per desgràcia, hi ha molta crispació i manipulació informativa. El major referent d’aquesta manera d’actuar a les Illes és la televisió pública IB3 que està aplicant un partidisme excloent que no es limita a impedir la pluralitat, que ja és molt greu, sinó que arriba fins al punt d’iniciar una “caça de bruixes” de tots els que pensen diferent del Govern actual.
És una llàstima que una televisió que ens costa un dineral a tots i totes –en comparació és la més cara de Espanya – compti amb una audiència tan baixa i amb gens de credibilitat. És una pena que, en lloc de servir a tothom, estigui exclusivament a les ordres dels actuals governants. Postura que, per cert, ho diu tot d’ells. El sr. Matas hauria de canviar de posició i escoltar la proposta que li hem fet de pacte per un funcionament plural de l’ens públic.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sempre us queda l'opció de TVE a Balears per fer el debat d'àmbit autonòmic, i Mallorca Televisió pels debats al Consell i municipis importants de l'illa.

Estic segur que, havent un director general de consens a TVE, serà possible arribar a un acord per un debat entre tots dos candidats amb una desconnexió adequada en prime-time per emetre'l. Però jo ho ampliaria a la resta de forces polítiques (Bloc, UM i ERC), tal com s'ha fet a les autonòmiques catalanes a TV3 sempre que han hagut comicis. Totes les forces d'importància han de ser presents.

Mallorca Televisió depèn del Consell; però la seva politització és molt reduïda. Almenys, ni punt de comparació amb la patida per IB3 als darrers temps.

Anònim ha dit...

Recuerda a los que oyeren que nuestro cara a cara particular, el de todos, es con las urnas en mayo. Si queremos parar la avalancha de cemento y de desvergüenza millonaria, tenemos que movernos. No son los generales quienes ganan la batalla, sino el coraje humilde de cada soldado. Convenzamos a los indecisos, animemos a los pusilánimes, avergoncemos a los exquisitos, combatamos todos con nuestro voto: sólo si nadie falta podremos parar al PP. "¿Callaremos ahora para llorar después?". El verso de Rubén debiera ser nuestra bandera.