divendres, 6 de juny del 2008

Bona acollida a Berlin. Objectius del Pla d'Acció contra el Canvi Climàtic.

La presentació de les Illes a Berlín va tenir una molt bona acollida. Vull donar les gràcies a l’Ajuntament i a l’ambaixada per les facilitats que ens donaren. El turisme alemany és el primer proveïdor de turistes de les nostres illes, en aquest sentit és força important dur-hi a terme una especial promoció.
Per altra banda, ahir era el dia mundial del medi ambient, jornada que hem aprofitat per explicar el treball que està fent el Govern, dins l’Estratègia Balear contra el Canvi Climàtic, de preparar un Pla d’Acció contra el Canvi Climàtic. Un pla transversal que implica a totes les Conselleries i que vol implicar a totes les institucions. En aquest sentit ja s’han fet reunions amb Ajuntaments i Consells amb la finalitat de recollir les seves aportacions. La idea és que en un breu termini de temps puguem tenir preparat el document per a la seva aprovació definitiva.
Els objectius que es pretenen assolir amb aquest Pla d’Acció són:
- Establir uns objectius regionals quantitatius que contribueixin a complir, per part de l’Estat Espanyol, el compromís del Protocol de Kioto.
- Determinar actuacions a curt, mig i llarg termini, per tal de disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle a la comunitat autònoma de les Illes Balears.
- Establir els mecanismes de coordinació necessaris entre administracions per tal de fixar polítiques sectorials que contribueixin a aconseguir els objectius de reducció d’emissions especificats en el Pla d’Acció.
- Fomentar la implantació d’energies renovables, noves tecnologies més eficients i bones pràctiques en tots els sectors.
- Instaurar la cultura de l’eficiència energètica a tots els sectors.
- Fomentar la cultura i conscienciació dels ciutadans de les Illes Balears sobre el canvi climàtic.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Parlant de la societat de la informació, m'han arribat noticies que D. Antonio Machado , es

dedica enviar cartes de tancament a les emissores que no tenen les oportunes llicències.

Moments en el qual hem de recordar el concurs que va fer el PP i Mates pocs dies abans de

les eleccions, que estan recurrides i tots sabem molt bé a qui van ser concedides (amics).

Esperem que el PSIB i D. Antonio Machado, no atemptin a la llibertat d'expressió d'un país

democràtic tancant mitjans de comunicació, que donen treball digne als quals no tenen

"ENCHUFE a IB3". Esperem el PSIB i Antonio Machado, no marquin una legislartura de censura i

repressió, que donarán molt mala imatge a un partit que manté una tv pública, IB3 amb 212

milions d'euros de deuta.

Anònim ha dit...

Yo lo que creo es que los que no tienen licencia están haciendo la competencia desleal a los que si la tienen y que esto es totalmente independiente de todo lo demás.
Por otra parte estoy totalmente de acuerdo en que la televisión pública es mucho más plural- basta recordar los informativos del PP-, pero ahora teneis que trabajar para conseguir, en esta legislatura, un funcionamiento, en todos los aspectos, parecido al de TVE.

Anònim ha dit...

Me preocupan las noticias acerca de fricciones linguisticas con empresas tan importantes como Air Berlin (creo que desde el punto de vista economico no es el momento). Ademas creo que la politica linguistica se esta endureciendo demasiado, que yo sepa seguimos siendo una comunidad bilingue. Tengo la impresion de que somos muchos los que le hemos votado sin ser yihadistas de la lengua.

Anònim ha dit...

En lo que concierne al Cambio Climático seria interesante que se se hicieran unas buenas campañas de información. Sensibilizar a la sociedad y, sobretodo, a los alumnos, con unas buenas campañas y con la inclusión de este tipo de fenómenos en los programas escolares.

Anònim ha dit...

En temas de lengua hay mucho interesado en crear batallas totalmente artificiales. Aquí hay dos lenguas oficiales y un gran respeto por parte de toda la población ante esta realidad. Esta es una Comunidad con una lengua propia a la que hay que proteger, pero también es una Comunidad donde ni el Gobierno ni nadie he visto que para proteger su lengua quiera o tenga voluntat de ir contra el castellano, que es a su vez, lengua oficial de Baleares. Por otra parte, creo que lo de Air Berlin se ha sacado un poco de quicio. De hecho he oido por la tele o por la radio que el President ya ha hablado con su màximo responsable de Baleares y que reina la tranquilidad. De hecho la misma información decia que los dos coincidierón en Berlin en el acto de promoción que se ha realizado alli, y que ha tenido una muy buena valoración.

Anònim ha dit...

Au ido¡ un discurs sobre la llibertat d'expressió, i ja podem seguir emitint una temporada més sense llicència.
Per altra banda donar una solució definitiva a IB3 no será cosa de dos dies. Encara que convè no dormir-se.

Anònim ha dit...

Vaja la que estàn armant Delgado, El Mundo (no el planeta, sino el Inmundo) i Middelman, todos a una, en relació a la nostra llengua. Han volgut malinterpretar una carta innocent per a montar una campanya que pot arribar a ser, a Alemanya, com la de l'ecotaxa. De fet, ja ha tengut resó a la premsa alemanya i a la nacional. No s'en dónen compte que estàn prenent un foc que pot arribar a descontrolar-se. Ja han començat a dir que els mallorquins deim que els alemanys que no volen aprendre català són uns nazis. Per ventura els hotelers faran callar Middelman i els seus, com Matutes va fer callar al PP quan es posà catastrofista a rel de l'accident del Don Pedro. Però per ventura no són a temps. Jo crec que vosté, senyor Antich, hauria de parlar amb la premsa alemanya per aclarir la situació. I dir-los, als alemanys, que la nostra llengua i la nostra cultura és tan important com el paissatge i l'arquitectura rural, com la nostra gastronomia... I que va haver personatges del nord d'Europa, com l'Arxiduc, que ho saberen apreciar. I que noltros varen proporcionar molts de moments de felicitat a l'Arxiduc, i ell va donar-nos a conèixer arreu el món. No deixem que quatre fatxes irresponsables montin aquí i a Alemanyia un conflicte lingüístic sense fonament, i que a més, pot servir d'escusa per retreure al Govern una possible devallada del turisme germànic derivada d'altres factors.

Anònim ha dit...

Bon dia! Des de Palma volia avisar del conflicte que s'està organitzant amb AirBerlin. No és moment per aquest tipus de polèmiques si volem estabilitat amb l'electorat socialista.
Enhorabona pel teu blog.

Anònim ha dit...

L'expulsió d'un regidor socialista del Plé d'Inca arrasa a youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=_IuKrVCGuyg

Anònim ha dit...

La llengua torna a ser un problema quan no ho hauria de ser. Jo crec que es un element d' enrequiment i no s'han de crear guerras artificials inexistents dins la nostra societat. Guerres que per altra banda sempre beneficien a la dreta. En quan a les emisores il.legals crec que no s' ha de confondre llibertat d´ expressió amb il.legalitat, son dues coses molt diferents. Una altra cosa son que les adjudicacions no fossin legals, ... si es així sols cal donar un poc més de feina als tribunals. si son legals poc es pot fer. sols demanar que no es caigi amb els mateixos errors dels d' abans.

Anònim ha dit...

les polemiques amb la llengua sols tenen un beneficiaris, no caigem en la temptacio i seguiu fent feina per normalitzar sense renou ni imposicions.

Anònim ha dit...

La lengua no puede ser motivo de disputas, y no es de recibo que los radicales vuelvan a utilizarla para crear problemas al Govern.
Hay que tranquilizar esta cuestión, y dejar claro a los Alemanes que aquí tenemos a cuatro fanáticos anti catalan, que lo único quue buscan es enfrentarnos, cosa que no van a conseguir. Tanto el castellano como el catalán lo que necesitan es respeto y no el odio que están esparciendo cuatro irresponsables.

Anònim ha dit...

Plou una altra vegada a Catalunya i a Mallorca! Visca l'aigua! Fora les restriccions! Ja no calen trasvassaments! Visca la Vida! Visquen els països catalans, i espanyols, i del mundo mundial!!!

Anònim ha dit...

Ara només ens faltava renou amb el català. La dreta aprofitarà qualsevol tema per crear problemes. I l'hi será igual si les seves accións van en contra de l'economia de tots els ciutadans.

Anònim ha dit...

Gracias por publicar el comentario sobre la cartas de cierre de las emisoras ilegales. Solo quiereo añadir un comentario al que habla de descompentecia "desleal", la emisora sin lencia declaran sus impuestos y tienen a la agente asegurada. Y quiero matizar no es "desleal" o "ilegal" que emisoras como Insel cuy frecuencia es para Santanyi y con 500w, este emitiendo desde Palma y con 5.000 w, que grandes cadenas alquilen emisoras a otros, recordemos que está prohibido el alquiler de un bien público, muchas "cosas raras" rondan este mundo de la radiodifusión. Radio intereconomía emitió 2 años sin licencia, hasta obtnerla en el dudo concurso de Matas. Es justo que IB3 radio use ua multitud de frecuencias de FM para remiter su programación cercana 0 oyentes. La palabra desleas se puede aplicar más a las legales que a las ilegales. (Cuando se publique la lista de sus irregularidades asombraran a muchos.) Recordemos que tambien que Antonio varquer del departamento de telecomunicaciones de Antonio Machado, es predsidente de una comunidad del camino de Alfabia que impidió el paso a unos dueños de un terreno en Alfabía, por no pagar una cantidades exegidas de la comunidad y que dicha comunidad no figura en las escrituras de la propiedad, y querían que se firmaraun un documento de reconocer esa comunidad y que luego no puedes salir de ella. Y por tanto dicha comunidad, con su presediente que trabajaen el govern balear, fue demandado en los juzgados de Palma, y esta pendiente de juicio. ¿Presuntamente es una media de presión a lo demantantes?...