dilluns, 9 de juny del 2008

Ajudes a l'habitatge.

Al darrer Consell de Govern es va aprovar el Decret pel qual es regulen les ajudes per afavorir l’accés a un habitatge o millorar les condicions dels que posseeixen els ciutadans de les Illes Balears.
El nou text millora les ajudes existents, s’adapta al Pla Estatal d’Habitatge i s’emmarca dins el Pacte per un habitatge adequat i assequible que es va firmar fa poc entre el Govern de les Illes Balears i els empresaris i sindicats, en desenvolupament del Pacte per la Competitivitat,l’Ocupació i la Cohesió Social.
Per elaborar aquest Decret s’ha consultat als Col·legis oficials: d’Arquitectes de Balears, d’Aparelladors i arquitectes tècnics de Mallorca, d’administradors de finques i d’agents de la propietat immobiliària, i a les Associacions de Promotors i constructors de Balears.
Amb el nou Decret es procura atendre millor als diferents sectors als quals van dirigides les ajudes, amb una major cura per als col·lectius amb especials dificultats com són els joves, les famílies nombroses, les persones majors de 65 anys, les famílies monoparentals, les persones amb discapacitat reconeguda oficialment i les víctimes de gènere.
En un pròxim comentari vos anunciaré les principals novetats que inclou el Decret.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Xisco, ni cas a les demandes de l'extrema dreta de demanar perdó a Air Berlin. Valtros heu fet el que tocava i que no venguin amb romanços!
Ànims!

Sebastià Nadal ha dit...

Aquest era el lema dels docents de l'escola concertada per mantenir les movilitzacions davant la competència demostrada per la Conselleria d'Educació i en especial dels seus dirigents, sense mencionar l'actitud intransigent, enganadora i, fins i tot, menyspreadora que han sostingut durant tot el procés negociador, negant la seva pròpia proposta que feren al febrer 2008 i que fou acceptada per la part docent.

Ara han venut la darrera proposta com una millora respecte a les anteriors propostes, però una millora de què? NO hi ha que ser massa viu per treure quatre
comptes i calcular si efectivament la millora és tal i com la venen.
Jo no la jutjaré, només expòs el quadre amb les diferències i que sigui el lector qui tregui les seves conclusions. Ara bé, a mi que no em donin duros a quatre pessetes, entre d'altres coses perquè les pessetes ja no existeixen senyora Consellera!
(per veure el quadre vos podeu dirigir a http://sebastianadal.balearweb.net o sebastianadal.blogspot.com)

L'altre diferència a tenir en compte és el denominat sexenni o complement lligat a la formació i antiguitat, que en els millors dels casos no es començarà a cobrar fins al 2011 i s'acabaria de cobrar al 2014, uns 63 euros.

També hi ha la clàusula de revisió al 2012, si bé sempre subjecte a la capacitat pressupostària de la Conselleria (si hi ha o no doblers al 2012)

Per tant, que cada un tregui les seves conclusions, jo per ideològia política m'abstenc.

Ara bé, continuo pensant que aquesta consellera (Sra. Galmés) no mereix ocupar el lloc que ocupa, i li record a vostè que la proposta del FEBRER 2008 la va presentar la Conselleria. Vol dir que es varen atrevir a fer una proposta sense assegurar-se si la podrien cumplir?!

A mi em continúa semblant molt greu i de fet tot el malestar existent en el col·lectiu de professorat ve per això, i no per 5 euros com s'han atrevit a dir, perquè ningú ja ni es fia ni es creu aquesta Conselleria, ni molt menys els seus dirigents. I això si que estarà d'acord que és MOLT GREU. S'ha perdut el sentit comú?