dilluns, 30 de juny del 2008

Seguim amb les reunions.

Avui hem seguit amb la ronda de trobades amb entitats del món econòmic. El Cercle d’Economia, el Consell Econòmic i Social, i el Cercle Financer ens han donat la seva opinió sobre la conjuntura actual i sobre la millora del model.
Tots han coincidit en prendre mesures sobre la conjuntura sense perdre de vista l’objectiu general de millorar el model econòmic, i de la importància de donar les respostes des de la cooperació i concertació amb els agents econòmics i socials.
A les distintes reunions s’ha fet una bona valoració del Pacte per la Competitivitat, s’ha insistit en l’aposta per les noves tecnologies, per l’R+D+i, per la inversió en capital humà mitjançant la formació i l’educació, pel turisme, sanitat...
El CES per la seva part ha demanat la creació d’una societat de capital risc de patents.
La meva impressió és que tothom està molt sensibilitzat en unificar esforços i en que és imprescindible afrontar les conjuntures, sense perdre de vista la millora del model.
Estam davant una situació de dificultat que a la vegada ens permet prendre mesures conjuntament per afrontar canvis necessaris per vèncer problemes estructurals i adaptar-nos als nous reptes que els temps demanen.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hay que trabajar con un horizonte amplio, tomando medidas que den a esta sociedad más seguridad en todos los sentidos, sobretodo a los trabajadores. El pacto es un buen camino.