dijous, 12 de juny del 2008

Avui som a Madrid

La veritat es que ha estat un dia molt profitós. A primera hora he participat a un foro de Europa Press, on he tengut l’oportunitat de poder explicar el projecte que estam impulsant a les Illes Balears, concretament temes com el Pacte per la Competitivitat, les iniciatives en matèria de medi ambient, la nostra aposta social, o, per exemple, la nostra postura front a la reforma del sistema de finançament.
Després al migdia he assistit, al Círculo de Bellas Artes, a la presentació del llibre d’Antonio Papell: “ Zapatero 2004-2008. La legislatura de la crispación”. Aina Calvo, batlessa de Palma, María Teresa Fernández de la V ega, Vicepresidenta del Govern d’Espanya, Iñaqui Gabilondo, Félix Madero, i el propi Anonio Papell han protagonitzat la presentació del llibre. La veritat és que he gaudit d’escoltar totes les seves intervencions.
Al migdia, també a Madrid, s’ha reunit la Comissió Mixta d’Economia i Hisenda entre el Govern de l’Estat i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Reunió on s’ha parlat de finançament i de la signatura del conveni del tren, per un valor aproximat de 450 milions d’euros, dins el mes de juliol d’enguany.
A les cinc de l’horabaixa, amb el Conseller de Medi Ambient i la Consellera d’Agricultura i Pesca hem mantingut una reunió amb la Ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa. A la reunió hem decidit inaugurar el centre d’Interpretació de Cabrera el pròxim dia 1 de juliol. A més hem parlat dels convenis de torrents, de depuradores, de l’adquisició de finques del litoral, del conveni de Planícia, de la transferència del Parc de Cabrera, i de tot un seguit de temes que afecten al sector primari, entre ells, del cost del gasoil, del Pla de Desenvolupament Rural, i d’Investigació.
A les vuit del vespre he assistit, al Museo del Traje, a l’exposició “ 20 Iconos del siglo XX” on entre d’altres hi participa la dissenyadora mallorquina Carmen March. Un acte organitzat per la fundació Ars Nova, amb el patrocini del Consell de Mallorca i del Govern. Al final de l’acte s’ha servit una mostra de la gastronomia balear, organitzada per l’Associació de Restauració de Balears. A l’acte hi havia la consellera del Consell de Mallorca Bel Oliver. Una mostra digna de veure.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aixó se diu aprofitar el temps, amb la ministra de medi ambient, amb la vice, amb la gent de la moda y amb la premsa. T' ha donat per molt un dia a Madrid.

Anònim ha dit...

Tantes vegades passar per devant, pensar que mai s' inaguraria, i ara ja tenim data. Diuen que s'han gastat molts de doblers, hi ha gent que diu que es horrorós, però jo ja tenc ganes de veure com serà realment. Encara que el més important es mantenir Cabrera tal i com esta actualment, perque vist lo vist, ....