dilluns, 14 de maig del 2007

Más inversión en I+D+i

Para poder decidir bien, planificar con garantías, modernizar nuestros servicios y crear mejor actividad económica es imprescindible invertir en I+D+i. Actualmente nuestra situación en éste campo es muy débil, muy inferior al esfuerzo medio que se hace en el resto de España, y muy alejada de la media Europea.
Los socialistas proponemos incrementar hasta 500 millones de euros, en el periodo 2007-2010, la inversión pública en I+D+i, procurando, al mismo tiempo, hacer posible un aumento de inversión de la iniciativa privada, que debería aproximarse a los 100 millones de euros al final de la legislatura.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Entiendo que la falta de apoyo de I+D+I es común y responsable de la falta de desarrollo general de las islas. Tangencial y transversalmente también entiendo que hay manifestaciones ciudadanas dignas de ser consideradas un "barómetro" de la situación pre-electoral actual, en este sentido Francesc, te envío esta información que espero difundas, porque si algo puede ayudar a que tu partido nos defienda del monoteismo conservador es que el voto se consolide en encuentros reflexivos de este tipo. Contamos con tu apoyo.


CIMENTIMENTS (o... no m'asfaltis el respecte!):

UN EXVOT ABANS DEL VOT (una setmana de reflexió).

Monestir de la Real, del 19 al 26 maig 2007

La corrupció, el consum voraç del territori per autopistes i adossats endossats, les promocions urbanístiques, milions de turistes, més hotels, aigua per a golfs i piscines, l'excés de fems, enderrocs i contaminació...

CIMENTIMENTS (o... no m'asfaltis el respecte!) és un crit contra aquesta agressió, una crida al respecte. Artistes, músics, escriptors, intel·lectuals i persones sensibilitzades han reaccionat davant la corrupció abassegadora, davant la destrucció del paisatge i de la cultura que assolen l'illa.

UN EXVOT ABANS DEL VOT és una proposta oberta, una invitació a participar amb una paraula, un poema, un escrit, un dibuix, una fotografia, un objecte, o qualsevol altre mitjà d'expressió creativa per transmetre amb força aquest cimentiment, el sentiment que ens provoca aquesta realitat.

Una peça/súplica, un projecte col·lectiu que recull totes les aportacions en un sol espai, tot emulant aquells indrets dels monestirs i els convents que estan farcits de fotografies, de peces ortopèdiques i de tota mena de parafernàlia emotiva. En definitiva, un exvot, una ofrena per la treva, una súplica al sentit comú, una crida al respecte… El resultat d'aquesta ofrena col·lectiva es donarà en custòdia al Govern de les Illes Balears, per tal que sempre tenguin present la súplica de tots els participants d'aquest esdeveniment.

La Real, monestir als antics afores de Palma, recinte medieval, centre de cultura i d'història amenaçat greument per l'especulació explícita i il·lícita de personatges perillosos i molt ben situats, és un marc magnífic des del qual plantejam aquest esdeveniment cultural, que pretén ser un crit per aturar la destrucció del territori, de la identitat i del patrimoni social i cultural.

ON I QUAN
Monestir de La Real, camí de la Real,3 (entre la carretera de Valldemossa i la d'Esporles). Palma de Mallorca.

Dissabte 19 19h.
Inauguració, recepció i muntatge dels exvots. Taula de manipulats "crea el teu exvot", performance de "Au Ments", acció "Perdonen las molestias, trabajamos para usted" i videoprojeccions amb música.

Dijous 24 20'30h.
Nit poética.

Dissabte 26 19h.
Festa de la reflexió: Conferéncia "Indiosincrácia en las Islas Baleares" a càrreg de Llonovoy, acció de ceremonia i cloenda de la ofrena-súplica, teatro de La Lavanderia i concert de Rock&Press,

Els tres dies hi haurà servei de bar, amb menjar i beure.

De diumenge 20 a divendres 25 romandra obert per visitar i afegir exvots de 16h a 21h.

COM PARTICIPAR-HI:
INFORMACIÓ TÈCNICA
-Es prega que els exvots no superin les dimensions 40x40x40 cm.
- Recepció d'exvots a partir del 17/05/07 al:
Monestir de La Real, Cami de La Real num 3, Palma 07010
(entre la carretera de Valldemossa i la carretera d'Esporles).
- Recepció d'exvots per correu electrònic: info@cimentiments.org

-La participació suposa estar d'acord amb aquest projecte i la posterior donació. Es farà un registre de totes les peçes aportades que finalment constituiran la obra conjunta.

Anònim ha dit...

Sin lugar a dudas todo lo que sea invertir en el futuro me parece una buena idea. I+D+i no puede quedar al margen del crecimiento de esta nuestra tierra, no puede ser que tengamos uno de los niveles de riqueza más alto y en contra ni la universidad ni la investigación reciban suficiente dinero. Pero ambas cosas son el resultado de una buena educación, y por desgracia estos últimos años hemos visto como el PP no apostaba por la educación, por la pública por lo menos no.

Anònim ha dit...

Això de promete més i+D+i està molt bé, Xisco.

Però hi ha una cosa que en la meua humil opinió també seria interesant per el futur de les illes, i és que els enginyers no haguem d'anar a la península o a un altre país per poder trobar una faena digna.

I això crec que també toca un poc el tema d'educació, perquè entre altres coses me pareix molt trist que els joves preferesquin anar a fer de manobres (feina molt respectable) als 16 anys antes que estodiar un poc pensant en el seu futur. Una societat que premii als que preferesquin diners ràpids i que no invertesqui en futur, és una societat condenada a desapareixer, no evolucionar o a ser absorbida.

Bé, molta sort a les eleccions, estem amb tu.



Sebastià

Demóstenes ha dit...

Es perfecto que se vaya a invertir más en I+D+i, la investigacion en baleares es bastante pobre.

En física sólo se investiga en la UIB, en la que también se podría aumentar el presupuesto para mejorar las instalaciones y el material de laboratorio, y en IMEDEA. Pero no hay puestos para todos y los científicos que no se quieran ir de la isla en general acaban en la enseñanza secundaria, que tal como está el patio poca gente se atreve a aguantar a los chavales que no han aprendido ni siquiera las más mínimas normas de educación y convivencia.

Lo que sí es importante a la hora de invertir en investigación es que no se han de esperar resultados rápidos mientras siga una moda científica, como es ahora el cambio climático. Quién sabe cuántas investigaciones se cancelarán dentro de 5 años cuando el cambio climático haya pasado de moda, igual que ha pasado de moda la gripe aviar.

Aprovecho por felicitarle por utilizar las nuevas tecnologías, como los blogs, o twitter. Es importante que los candidatos se esfuercen en entrar con la gente por distintas vías.