dissabte, 5 de maig del 2007

La Universitat: integració a l'Espai Europeu i a les Illes.

Per impulsar la integració real de la nostra Universitat dins l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, els objectius s’han de centrar en cinc punts fonamentals:
a) La implantació de les noves titulacions de grau i de postgrau, que tenguin en compte la realitat actual, les noves demandes i necessitats socials, econòmiques, professionals, acadèmiques i recerca. En aquest context el paper del Consell Social ha d’ésser clau. En tot cas caldrà estudiar la possibilitat de posar noves titulacions d’acord amb el que la societat de les Illes Balears necessiti.
b) La delimitació del nou model pedagògic que implica la implantació del crèdit europeu.
c) La intensificació de la mobilitat d’estudiants, professors i personal d’administració i serveis en el marc de la Unió Europea o amb altres països.
d) L’aposta per l’ús de les terceres llengües en els diversos àmbits de la docència, del doctorat, dels plans d’estudis, etc.
e) La contribució a la creació de mecanismes de col•laboració entre la UIB i universitats europees.
f) La definició d’una proposta de finançament del procés de construcció de l’espai europeu d’educació superior.
Per altre banda, hem d’integrar, molt més, a la Universitat dins l’activitat cultural i del coneixement de la nostra societat. En aquest sentit és important exercir de primera autoritat en matèria de llengua, tal i com mana l’Estatut d’Autonomia; es necessari dur a terme més activitats a Palma i a la resta de grans poblacions i municipis, on hi pugui participar la ciutadania en general. També es del tot oportú implicar més a la Universitat amb les grans decisions i planificacions que hem de prendre per millorar el model econòmic i social de les Illes Balears. La recerca, el coneixement, i la informació que pot aportar una Universitat de qualitat son elements bàsics per encertar en els mesures i iniciatives que les Institucions han de prendre. Defensar el futur en garanties significa planificar amb una informació de qualitat i això sols s’aconsegueix amb una educació de qualitat. Es un error molt gran anar a cops d’efecte i d’improvisació, girant l’esquena als que tenen els mitjans i la preparació per poder ajudar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Que queda si quitamos los golpes de improvisación? Esta ha sido la legislatura de los escandalos,aún no sabemos quienes fueron al rasputin, no sabemos el contenido de la conversación del presidente matas con el alcalde de Andraitx y el Conseller de Interior, y lo que sabemos del Conseller de "Hoy es lunes" más vale no saberlo, ya que debería haber dimito hace tiempo. Tenemos las falsificaciones del caso cavallistas, tenemos el caso Andraitx y la nueva vertiente también de Andraitx de la compra venta fraudulenta, en Ibiza entre autopistas y asfalto es todo un escandalo -por cierto en IB3, dedican mucho tiempo a otras cosas, pero de lo que atañe al PP más bien poco- y ahora lo de Selva es lo último que faltaba y para poner la guinda resulta que el Alcalde es el Director General de Interior, en fin si no bastaba con Massot, si es cierto lo que dicen los períodicos pronto habrá un director general menos. En definitiva una legislatura de escandalos que hay que tapar con improvisación. Por eso hay que invertir mucho en la Universidad,necesitamos universitarios que vean las cosas que se han hecho mal, que aprendan y que no se vuelvan a repetir. Si queremos dejar unas islas en condiciones a las generaciones venideras tenemos que tener gente preparada, y sin invertir en la UIB ello no es posible. Sr. Antich cambie el presupuesto, espero que en su mandato sea más el presupuesto de la UIB que no el de IB3 nos lo merecemos.

Anònim ha dit...

No me explico como el PSOE a nivel nacional hace uso para sus mitines de un ex-presidente que esta mas caducado y nulo que Matusalem.
Que puede criticar ese tipo cuando durante su mandato de 14 años este pais fuè la cuna del paro y la corrupcion ???
Mas le valdria explicar cual fuè su responsabilidad (toda) en la creacion del Gal,ya que era el famoso " eslabon X " que faltaba en la cadena......
Pero claro,su blindaje ante la justicia,le salvò por la campana.
Y luego dice la Constitucion que "Todos somos iguales ante ley "
Y un ràbano !!!

Yo crìtico.